Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Kókuszreszelékböl mennyit...

Kókuszreszelékböl mennyit ajánlott enni egy nap?

Figyelt kérdés

Hízni szeretnék. Eddig kb. 4 púpozott teáskanállal ettem naponta. Lehet esetleg ettöl többet is? Vagy ez már így is sok?

23/L

2015. aug. 16. 13:49
 1/2 Szintiszoli123 ***** válasza:

Telített zsír, meg rost és némi növényi fehérje.

Zsírból napi 1-2 gramm per testtömegkilogramm mehet naponta. A zsírbeviteled 30%-át engedi az ajánlás telített zsírokból fedezni. Itt akkor már nyilván nem mindegy, hogy 1 vagy 2 g/ttkg zsírt fogyasztasz, de ne foglalkozz vele.

Rostból napi 25-35 grammot javasolnak (ők). Ezt még nem láttam ttkg-ra vetítve megadni.

A fehérjével kókusz kapcsán ne foglalkozz. Sem ártani nem fog, sem használni. Akkor számold ki, hogy mennyit ajánlott enni.

Szerintem semennyit sem ajánlott, se bármennyit fogyaszthatsz, mivel könnyen emészthet energiabeviteli forrásról van szó. Sok tápanyagot ne kap tőle a szervezeted, de a hízásban biztosan segít.

2015. aug. 16. 14:34
 2/2 anonim ***** válasza:

Amennyire tudom, a kókusz még a legártatlanabb olajos mag...

Mondjuk én nem feltétlenül foglalkozom az ajánlásokkal, napi 15 dkg olajos maggal fogytam tizensok kilót (ennél azért sokkal több zsírt ettem) :) Jól illeszkednek a szénhidrátszegény étrendbe, ami fogyáshoz nálam alapvető. Az utolsó kilóimnál már nem segítenek, mert nem laktatnak olyan jól, hogy kalóriadeficitet okozzanak, ha nem mozgok sokat, viszont pont emiatt hízásnál jól jöhetnek :)

Én azért jobban szeretem változatosan alkalmazni az olajos magvakat, az étrendemben jól jön a kálciumban gazdagabbak bevonása, de praktikus és élvezeti okokból is így az igazi. Viszont ekkor már bejön a fitátok kérdése, ahol sok a kérdőjel, sosem találtam fix adatokat a témában, bizonyára azért, mert ilyenek nincsenek, már a kezdeti fitáttartalom is igencsak szóródik, az pedig, hogy a hőkezelés, áztatás, csíráztatás mit okoz, főleg bizonytalan. S hogy ebből mennyi megy át rajtunk, mintha ott se volna... Az ember olvassa mások tapasztalatát, igyekszik lehetőség szerint változatosan enni, s reméli a legjobbakat.

De a kókusz egy egészen ártalmatlan gyümölcs a szememben, mindössze azért nem akarok nagyon rá alapozni (pedig elég sokat eszem belőle), mert nem itt terem, plusz semmire sem akarok túlságosan alapozni, leszámítva a tojást, ami jó cucc.

2015. aug. 16. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!