Igaz-e hogy este 6 óra után nem ajánlott enni? Miért?
Nem hiszem, hogy igaz lenne. Főleg általánosan... Nagyon eltérő ritmusban jó az embereknek enni. Van, aki csak 6 után eszik :) Van, aki éjjel dolgozik. Van, aki baromira éhes lenne hajnali 2-kor, még jóval lefekvés előtt, ha 6-kor enne utoljára...
A kalórialeadást nem értem, ha nem eszem többet, mint amire szükségem van, akkor mi rakódna le? Elég sokan elég jól fogynak esti evéssel is.
A teli hassal alvás problematikája bizonyára igaz egyes esetekben, van, aki szereti (a harcosok étrendje rajongói). Nekem, aki 3 körül fekszem, inkább az megéhezés veszélye áll fenn, s éjfél után enni már én sem szeretek.
"mivel a testben olyankor rakodik le a legtöbb kalória"
Akkor raktároz a szervezet, amikor erre megfelelő hormonális folyamatok érvényesülnek, azaz ha magas az inzulinszint. Ennek kevés köze van a testmozgáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!