Melyik a legegészségesebb? Vaj, margarin, zsír, sajtkrém, kókuszzsír, valami más (pl. kenyérre kenve)?
Vagy ezek fogyasztása egyáltalán nem ajánlott?
A kókuszzsír az sütéshez jó, nem tudom milyen íze lehet.
a margarin valószínűleg a legegészségtelenebb, mert olajból csinálják, és egy csomó mesterséges adalékanyagot tartalmaz. Olcsóbb, meg kevesebb zsír van benne, mint a vajban, de nem éri meg enni
másodiknak talán a zsírt írnám, ami a legegészségtelenebb, sok telített zsírsavat tartalamaz
3. vaj, sajtkrém
talán a kókuszzsír a legegészségesebb, egyszer megkóstoltam, de nem sok íze volt. Mi krumplit sütöttünk benne, mikor éttermünk volt, mert nem kell annyit cserélni, mint a napraforgóolajat [link]
bár lehet rosszakat is olvasni róla
Margarint semmiképp, inkább valódi ételt egyen az ember.
A jó minőségű (nem nagyüzemi)
vaj és zsír az úgy tudom, okés, bár erről megoszlanak a vélemények.
A kókuszzsír alapból elég ízetlen (bár persze ehető) kenyérre kenve, egy kis őrölt szezámmagot és napraforgót pirítva bele, fasírtfűszerezve már sokkal jobb ;)
Ami a hizlalást illeti, inkább a kalóriatöbblet hizlal s a magas inzulinszint se nyerő, de a tiszta zsírnak pont nincs inzulinválasza, viszont laktat.
Zsíros étrenddel elég jól lehet fogyni, csak a szénhidrát legyen alacsony és a fehérje megfelelő szintű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!