Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Kókuszzsír margarin helyett -...

Kókuszzsír margarin helyett - de éhes leszek két óra múlva?

Figyelt kérdés
Egy hete kókuszzsírt eszek ugyanúgy kenyérre kenve, mint előtte a margarint. 4 órát ezzel simán kibírtam, nem egy nagy ügy nálam az evés, viszont mióta a kókuszzsírt eszem, két óra után iszonyú éhes vagyok, úgy érzem kilukad a hasam:). Tapasztalt már valaki ilyet? Tudom, hogy elméletben a fogyást segíti elő hosszú távon, de gyakorlatban kinek mi a tapasztalata?? Köszi a válaszokat.

2012. szept. 28. 12:10
 1/7 anonim ***** válasza:
55%

Sokkal okosabb,ha rendes VAJAT eszel (Nem margarint meg kókuszzsirt meg hasonló müdolgokat), de nem túl sokat.

A kókuszzsirtßol meg hasonlóktól nem fogysz semmit, nem segiti elö a fogyást, ez CSAKIS kereskedelmi trükk.

2012. szept. 28. 12:54
 2/7 anonim ***** válasza:
75%
A kókusz zsir sütésre van kitaláva nem kenyére :
2012. szept. 28. 13:58
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem a fogyás miatt eszem a kókuszzsírt, hanem hogy egészségesebb legyek. Próbálkoztam vajjal, de nekem nincs türelmem megvárni, míg megolvad. Ha vékonyra vágom, akkor is idő, míg kenhető lesz. Tudom, hogy sütésre van, de ha esszük a sertés-, és libazsírt, elvileg lehet enni a kókuszzsírt is, gondolom. Ha sütni egészséges vele, sütés nélkül enni pláne az, gondolom én.
2012. szept. 28. 15:09
 4/7 anonim ***** válasza:
70%

A kókuszolajat sem mondanám egészségesnek, de a margarinnál minden jobb, ennyivel máris tettél valamit az egészségedért... Nem akarlak győzködni, én is a vajra szavaznék, mint a többiek. Nem is muszáj a hűtőben tartanod, elég, ha neki való tartóban hűvös helyre teszed, akkor nem kell sokat várni, míg kenhető lesz. De amúgy olvasd el ezt a cikket, nem mondom, hogy szentírás, de szerintem érdekes. [link]

Két óra alatt még meg sem emésztetted az előző adag ételt. Ha nem eszel rögtön, amikor érzed, hogy "mindjárt kilyukad" a hasad, elmúlik, tapasztalat :)

2012. szept. 28. 15:28
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a cikket, elolvastam, szerencsére ez rám nem vonatkozik. Sokan vajpártiak vagytok úgy látom, lehet, adok még egy esélyt a vajnak:), bár én ha hütőn kívül tartanám, bemagyaráznám magamnak, hogy baktériumok telepedtek meg benne, szóval marad a reggel "átszervezése", hogy előre levágok pár szeletet belőle:). Ha sütésre használjátok a kókuszzsírt, milyen arányban helyettesítitek a margarint? Ha pl. 20 dkg margarint ír, hány dkg kókuszzsír használtok illetve ha olaj formában van, akkor hány dl? köszi
2012. szept. 28. 16:57
 6/7 anonim ***** válasza:
35%

A margarin és a kókuszzsir is tele van tranzsirokkal, amik igen ártalmasak a szervezetre.

Használj vajat, és nyugodtan tartsd a hütön kivül. Baktériumok nem lesznek benne többen vagy jobban, mint hütöben, mellékesen évezredeken keresztül nem lett az embereknek semmi baja attól, hogy a zsiradékokat hütö nélkül tárolták.

2012. szept. 28. 18:07
 7/7 anonim válasza:

Furcsállom, hogy mindenki leszidja a kókuszzsírt, ami milliószor egészségesebb, mint a margarin!! Eddig még sehol nem olvastam ekkora marhaságot - már bocsánat - hogy a kókuszzsír "műanyag" lenne. Akkor a margarin mi? :D

No jó, nem is állok le vitatkozni, egyen mindenki azt, amit jónak lát, én hozzá nem nyúlik a margarinhoz, az biztos.

Kedves Kérdező! Nézz utána:

"kókuszzsír - Összetétel:

Szerves tiszta kókusz olaj/zsír, közepes lánchosszúságú telített zsír, transzzsírsav-mentes telített, egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírokat is tartalmaz."

Az egyik legjobb, legegészségesebb zsíradék. Edd nyugodtan, és sütéshez használom, vaj (mivel tejet nem fogyaszthatok) és főként a margarin helyett.

2013. dec. 21. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!