Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Valami jó-egészséges margarin...

Valami jó-egészséges margarin sütéshez?

Figyelt kérdés

Olyat keresek amiben sok "jó zsír" van és jó sütéshez; eddig a Flora-ig jutottam, de ha van valami ellen- vagy kontra-javallat akkor kíváncsi lennék rá és szívesen fogadom az egyéb javaslatokat is!:)


Köszönöm!:)



2012. aug. 27. 22:08
 1/8 anonim ***** válasza:
33%

nem akarlak elkeseríteni de a margarinnak köze sincs a zsírhoz ráadásul még az egészséges szóval is pofátlanság párosítani. MÉg a bogaraknak se kell annyira mű és szintetikus.

A margarinnál hamár toplistát kérsz akkor a flora delma áll legfelül és lejebb már csak a nonames olcsó maszlagok vannak. DE alapjába véve mindegyik ugyanolyan.

Sütéshez inkább használj teavajat

2012. aug. 27. 22:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
*köze sincs a jó zsírhoz*
2012. aug. 27. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:

Teavaj??

Meg vagy huzatva?

[link]

-nincs benne koleszterin!!

Jah...


Vagy a disznózsír, igaz? :O

2012. aug. 28. 00:02
 4/8 anonim ***** válasza:
akkor próbáltad már a kókuszzsírt most az intersparban is láttam finomított 1200 ft körül és egy nagyobb bödönnel adnak az jó sütéshez egészséges.
2012. aug. 30. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

A hülyéknek biztos eladják!:)


Az is csupa telített zsírsav... Látom nagyon otthon vagy a témában!


Maradok a Flora-nál, de azért köszi!

(még jó hogy több helyen tettem fel a kérdést!:)

2012. aug. 30. 13:16
 6/8 anonim ***** válasza:

A telített zsír szabadgyököt nem képez a szervezetben. Tévhit hogy a telítetlen zsírsavval tehetünk egészségünk megőrzése érdekében, a telített pedig csak árthat nekünk. Hiszen épp fordítva van! a kókuszolaj pedig sokkal egészségesebb de nem foglak győzködni

egy érdekes olvasmány ha van időd

[link]

egyébként énse nagyon szeretem a teavajat sem de még minidg jobbnak találom ezt tenni a süteménybe mint a margarint. Egyébként a mangalicazsírt főzésnél nyugodtan lehet használni. Én még a palacsinta alá is azt rakom és sokkal finomabb.

2012. aug. 30. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
a "három ellenség" a fehér cukor, fehér kenyér, és a kókuszzsír !
2012. okt. 25. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

Hát a kókuszzsírig nem jutottam el..

Egyenlőre kis mennyiségben használok teavajat sütikbe, vagy amibe ilyen zsiradék kell- kis mennyiségben nem gáz, nem érzem nehéznek vagy ilyesmi, sőt.

Biomargarint szereztem be, hol ezt hol azt használom.


A kókuszzsírral egyenlőre csak szemezek mivel nálunk csak 1 kg-os kiszerelésben vankapható és ha nem válna be, nem tudom mire használnám el..


A kókuszzsírban jó zsírok vannak, utána néztem, ezek a fajta telített zsírok másmilyenek, + növényiek, és jó hatással vannak az egészségre.


Köszi a válaszokat és bocsi az ingerült kommentekért!

2012. okt. 27. 15:27

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!