Hány kg lenne az ideális testsúlyom?
Megnéztem BMI számításban; soványnak számítasz.
De amennyiben nem akarsz izmosodni és jó ez így neked, akkor teljesen mindegy :'D (a lányok fele kábé úgyis a csontsoványakra bukik)
Én 168 centihez vagyok 61 kiló, 22/N És szerintem semmi gond az alakommal. (a BMI szerint ez ideális)
Statisztikák szerint a 15 éves fiúknak átlagosan 19,4 a BMI-jük. Ez a te magasságodra visszaszámolva: 59,5 kg. Ez igazából országos átlag, de egyben ehhez van igazítva az "ideális" fogalma is.
Ez a kb. 5 kilós elmaradás az átlagtól azt jelenti, hogy a hasonló korú és magasságú fiúk 2/3-a nehezebb nálad, 1/3-a soványabb. Alultáplált 48 alatt, túlsúlyos 68 felett, elhízott pedig 75 kilótól lennél. Magyarán abszolút normális alkatod van, max az átlagnál kicsit vékonyabb fajta vagy.
(Feltételezzük, nem tegnap volt a születésnapod, szóval ha 16-hoz közelítesz, akkor már 20,4 a BMI, és eszerint 62,5 kiló lenne a megfelelő számodra.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!