A rostok segítik a zsiradékok/szénhidrátok lebontását?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
"És képesek megkötni a zsírokat bizonyos mértékben,így kevesebbel kell megküzdenie a szervezetnek." - ezt mire alapozod? Olvasni ilyet itt-ott, de nem raknak mögé semmilyen észérvet.
És ez mit jelent? azt, hogy, ha zöldséget eszek zsírral, akkor a zsír egy része csak átmegy rajtam és nem szívódik fel?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Bővebb indoklást én sem olvastam.
"És ez mit jelent? azt, hogy, ha zöldséget eszek zsírral, akkor a zsír egy része csak átmegy rajtam és nem szívódik fel?"
Igen,gondolom ezt.Biztos van valami alapja a dolognak,mert zsíros étel mellé ha növényi rostot is eszek,érzem,hogy könnyebb az emésztésem,nem "csapja" úgy el a gyomrom.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ez így elég gáz lenne. A gabonarostok esetében lehetséges ilyen hatás, de zöldségrostoknál nem számolnak be ilyen hatásokról. Illetve különbséget kell tenni a vízben nem oldódó és vízoldékony rostok között is. Ez a két rostfajta ismereteim szerint ételeink túlnyomó többségében kb. fele-fele arányban fordul elő.
Szeretném tudni, mi a helyzet, mert számolom a maróimat. Rossz lenne, ha kiderülne, hogy csak átverem magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!