Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit egyek, ami nem hízlal, de...

Mit egyek, ami nem hízlal, de laktató?

Figyelt kérdés
Edzeni akarok, de azt hallottam, hogy nagyon sokat számít a táplálkozás is, ha fogyni akarsz. Én izmosítani is, és egy kicsit fogyni is szeretnék, de nem tudom, milyen kaját kéne ennem hozzá.
2015. júl. 26. 12:42
 1/4 anonim ***** válasza:
A fogyás meg az izmosítás nem megy egyszerre...
2015. júl. 26. 12:45
 2/4 anonim ***** válasza:
Feherje
2015. júl. 26. 12:55
 3/4 anonim ***** válasza:

Kezdőknél minimálisan megy az izmosodás és szálkásítás, de sokat ne várj tőle. Alapvetően ellentétes a két folyamat, egyiknél kalóriatöbbletre, másiknál deficitre van szükség (a nagyon edzetlen test picit reagál az igénybevételre, emiatt történik meg az apróbb csoda, hogy deficit mellett izmosodik kicsit az ember).

A fehérje laktatóbb, mint a szénhidrát, a zsír is, a szénhidrát pont jobban hat az inzulinszintre (bár a fehérje is ott tud lenni a szeren, nagy a szórás, akár fehérjéről, akár szénhidrátról van szó)... Ez persze emberenként azért változó, de nagy általánosságban jót tesz a szénhidrátcsökkentés szálkásításkor. Hogy milyen mértékben, az főleg egyénfüggő és kitapasztalandó, illetve egyéni döntés, nem egy módszer van a szálkásításra sem.

Tömegnövelés és szálkásítás esetén is alapvető az étrend, de igazából mindig roppant fontos, ebben nincs semmi különös.

2015. júl. 26. 19:00
 4/4 Szintiszoli123 ***** válasza:
Rost, fehérje. De, ha nem eszel hozzá zsírt és valamennyi CH-t, meghalsz.
2015. júl. 26. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!