Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Nem birok ellenállni az...

Nem birok ellenállni az édességeknek mit tegyek?

Figyelt kérdés
Mikor nem vagyok éhes se szomjas akkor is elkap az a hülyeség hogy nekem édességet kell ennem. Sose bírom ki hogy ne egyek és olyan rosszul érzem utána magam mert jobban szeretem a zöldségeket meg a vega kajákat de nem bírok ezzel az evés kényszerrel. Most is addig hisztiztem magamban amíg össze nem dobtam egy igazi mérget: tojás, tej meg vagy 6tonna cukor és kenyeret beáztattam ebbe a löttybe és kisütöttem. A maradék lötyihez lisztet tettem és mint a palacsintát kisütöttem. Eddig a felét ettem meg de már bűntudatom van. :'( Hogyan álljak ellen az édességnek? 18éves vagyok amúgy

2015. júl. 15. 20:11
 1/4 anonim válasza:
Tekints rá úgy mintha méreg lenne és szabadulj meg tőlük. Amúgy néha én is édesre vágyom, de általában 1 v 2 kiskanál méz bőven elég. Vagy 1 barack vagy egy kis dinnye, kókusz, ilyesmi.. :) vagy pl darált lenmagot és darált kókuszreszeléket összekeverek egy kis vízzel és aztán ebből bármit csinálhatok és finom :) a savanyú dolgok is jók talán édes helyett amúgy :) pl c-vitamin, citrom
2015. júl. 15. 20:23
 2/4 anonim ***** válasza:
Elsősorban ajánlom a fekete csokit, 1 kocka 80-90%-os már megszünteti az édességrohamot. Jó még egy pici mézet fahéjjal elkeverni. Nekem ezek segítenek :)
2015. júl. 15. 20:34
 3/4 anonim válasza:
a feketecsoki nagyon sok koffeint tartalmaz, így káros a mellékvesének
2015. júl. 15. 20:38
 4/4 anonim ***** válasza:

Jaj, nehogy már egy kocka étcsoki annyira káros legyen. Sokaknak valóban elég ilyenkor ennyi.

Nos, kérdező, én totálisan megértelek, szerintem ez egyszerűen egy régi, rossz szokás (plusz sok ember szereti az édességet). Bár neked még nem régi, nálam már jópár évtizedes... Már el is határoztam, hogy lejövök a napi édességről, amúgysem kell az nekem, én igazán makacs tudok lenni, ha elhatározom magam, de egyszerűen mire észreveszem, már megint édeset eszem... Őrjítő. Jó, nem annyira, mert az én édességeim jók. A legszénhidrátszegényebb ételeim, kivéve némelyiket.

Azért tudok 1-2 módszert, s pl. a csokiról már lejöttem, pedig néha komoly szinten ment a dolog.

De azok nem annyira könnyűek.

Ezt nem annyira ismerem (bár mintha a paleo elején automatikusan ment volna nekem), csak sokaktól olvastam: valahogy álld meg pár hétig az édességevést s akkor elmúlik az édességvágy.

Nos, ha erre képes vagy (én nem igazán, max. drasztikus életmódváltás után közvetlenül), tuti segít valamit, de ha igazi édesszájú vagy, mint én, legkésőbb hónapok után úgyis visszajön... Lehet, hogy ez sokaknál olyan, mint az alkohol, ha egyszer beszippant, állandóan résen kell lenned.

A másik módszercsoport a kedvencem, de sajna senki másról nem hallottam, akinél bevált, inkább a fordítottját (bocs): nagyon sokat (hogy alaposan jóllakj), nagyon zsírosan és nagyon szénhidrátszegényen kell enni. 1-2 ilyen nap is megszüntette a tomboló csokis napjaimat (akkoriban egyszer csináltam 70 deka csokiszószt, mert meguntam picinként csinálni... nem sok napig tartott, igaz, ketten voltunk rá).

De a jóllakásnak szerintem lehet szerepe. Nekem logikus, hogy egy igazán jóllakott ember kevésbé vágyik édességre. Bár nekem is külön gyomrom van az ilyesmire, azért valamit ér az ilyesmi.

A "nem igazi, de valamit tenni kell" módszerem a speckó saját édességek készítése, amikben legalább értelmes összetevők vannak, tojás, dió, kókusz (az még édes is), miegymás. Az édesítő nélküli édességek már egy haladó kategória, nekem vannak olyanok is, de évek óta dolgozom azon, hogy ne kelljen sok édesség... Mindig utáltam a túl cukros recepteket.

De ha édesítő, hát édesítő. Elég szégyenletes egy nap benyomni 5-10g eritritet is, de inkább, mint 10 deka kristálycukrot.

Amúgy banánnal s egyéb gyümölccsel is remekül tudok édesíteni (s a nálam édesszájúbb párom is), de ez ketogén diétában nem sokat segít. Viszont Nálad játszhat. Kókusz, kókusztej, gyümölcsök, ezek elég sok édességet tudnak adni a dolgoknak. Kár, hogy ha pl. kakaó vagy kávé kerül a képbe, az megnöveli az édesítésigényt, mivel keserű. De nem mindig kell rengeteget használni belőlük sem.

Az egyik édességem amúgy a kakaó és a kávé, valamilyen tejfélével (kókusztej, tojástej), no ezt már simán megiszom édesítő nélkül, de fűszerezem, az segít elvinni édesség irányba :)

2015. júl. 16. 01:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!