Mit gondoltok arról hogy annyi sót kell bevinni mint amennyi a ringer- oldatban van? (infúzió)
Figyelt kérdés
2 liter víz fogyasztása esetén 16.6 g, ennyi van az infúzióban és a vérben.2015. júl. 5. 20:50
1/3 anonim válasza:
Nem tudom,ez milyen elmélet,de figyelembe véve,hogy szinte minden feldolgozott élelmiszer tartalmaz nátrium-kloridot,még a csokoládé is,nem igazán kell aggódni amiatt,hogy túl keveset viszünk be belőle,legtöbben túl sokat sajnos.
2/3 anonim válasza:
Az ajánlott mennyiség nem sokkal kisebb annál? 1 teáskanál?
Nos, én nem tudom, mennyi kell, én eszem, amennyihez kedvem van (az egy teáskanál, ha sós ételeket eszem, de sokszor kevesebb, édességeknél szinte semmi). Az étrendemben direkt ajánlják a só gyakori fogyasztását, de én elvagyok úgy, ahogy. Úgyhogy túl sok sót tuti nem eszem, de a kevésnek sem érzem hátrányát.
Nem eszem feldolgozott élelmiszereket. Max. havi egyszer egy teáskanál szójaszószt vagy ilyesmit, de a sóbevitelem szinte egésze úgy történik, hogy direkt sózom az ételt.
3/3 A kérdező kommentje:
15g só = 1 csapott evőkanál
2015. júl. 5. 21:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!