Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyi kalóriát kell bevinni...

Mennyi kalóriát kell bevinni egy nap egy 16 éves tininek kb? (Hogy ne foggyon, de ne is hízzon)

Figyelt kérdés
167cm és 50kg vagyok. Teljesen átlagos az életvitelem. Heti 2x eddzek, a többi napon általában meg van a napi fél óra séta (ugye suliig,suliban is szünetekbe, meg suliból haza) Szóval nem vagyok nagyon aktív, de nem is az van,hogy egész nap otthon ülök. Szóval tudnátok mondani egy megközelítőleges értéket kb, amivel naggyából súlyt tarthatok?
2014. dec. 21. 22:03
 1/6 anonim ***** válasza:
2000 kalória szerintem ideális súlytartáshoz.
2014. dec. 21. 22:12
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ennek örülök,mert egy hete kb. ennyit eszek (vagyis kb. 1800-at) és remélem ennyitől még nem fogok hízni..
2014. dec. 21. 22:16
 3/6 anonim ***** válasza:

Erre nincs pontos válasz, sőt az egyik legnagyobb átverés az, hogy van rá válasz.

Ez nagyon egyéni kérdés, és függ az egészségi állapotodtól, fizikai aktivitásodtól. Az egészségügyi állapotod pedig függ attól, miket eszel.

Tehát inkább az számít, hogy milyen ételeket esze semmint hogy mennyit.

2014. dec. 21. 22:43
 4/6 A kérdező kommentje:
Hát igazából az étkezésem is olyan átlagos.. Nem nagyon eszek cukros/fehér lisztes dolgokat. (Heti 1x kb..) Teljes kiörlésű kiflit/kenyeret szoktam felvágottal,zöldségekkel reggelire vagy vacsira. Kefirt,natur joghurtot is szoktam vacsira, ebédre sülthúst/halat főtt krumplival/rizzsel és zöldségekkel. De van,hogy valamilyen tészta az ebéd, azt sem tagadom meg magamtól. Igazából nem vagyok ellene semmilyen ételnek, csak a cukros dolgokat tényleg kerülöm (sütik,kekszek,csokik..ilyeneket nem igazán eszek)
2014. dec. 21. 23:01
 5/6 anonim ***** válasza:
Akkor az jónak látszik, de ne mellőzd a gyümölcsöt és a zöldséget, különosen most a téli időben.
2014. dec. 22. 06:52
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha tejtermékeket, lisztes dolgokat eszel, akkor hízhatsz.

Mert ezek károsítják az anyagcserét, tönkretehetik a pajzsmirigyedet.

2014. dec. 22. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!