Egészséges étrenddel (többé kevésbé) hogyan lehet bevinni min.3500 kalóriát naponta?
GreenTea
500g rizs (~375g CH = 1500kcal)
500g csirke (~125g fehérje = 600kcal)
200g zabpehely (~110g CH =440kcal)
250g túró (~38g fehérje = 152kcal)
Ezeknél a kajáknál csak egy tápanyagot emeltem ki, amiből a legtöbbet tartalmazzák. Így is csak ezekből kijön 2700 kcal. A szénhidrátok és fehérjék grammonként ~4kcal-t tartalmaznak, a zsírok pedig ~10-et. Ezek a kaják az alapok, ehetsz hozzájuk gyümölcsöket, amikben főként egyszerű szénhidrát van (cukor), de könnyen emészthetőek.
Kihasználhatod az olajos magvakban lévő telítetlen zsírokat is, amik egyrészt magas kalóriatartalmúak, másrészt fontosak a szervezetnek.
Nem utolsósorban pedig használhatsz táplálékkiegészítőket is.
A fentieket ha kiegészíted egy tömegnövelővel és 10-20g jó zsírral, akkor simán eléred a 3500at.
GreenTea
Én 173 centi vagyok és 78 kg, 2500-3500 kalória között kajálok egy nap. Nem lehetetlen, csak kajálni kell...
nekem simán összejön mondjuk és 185cm vagyok
reggeli 2 szelet rozskenyér, 4 szelet sonka 2 nagy szelet sajt, 1 paprika vagy paradicsom
1 bögre mézes tej
rántotta 4 tojásból, 1 szelet rozskenyérrel
tízóraira megint egy ilyen szendvics
ebéd levesből tartalmasabb-gulyás, lencse stb
majd tészták-túrós, mákos, bolognai stb
rizs, krumpli, tarhonya
néha főzeléket is szoktam
paprikáskrumpli, rakottkrumpli, rizseshús, paradicsomos káposzta sült hússal
husok, halak stb
desszert mákosguba, rizskoch, gofri, pite, palacsinta, derelye, nudli stb
vacsira ebéd maradék, vagy szendvics
8 felé gyümölcssaláta kefírrel, magvakkal-ezt imádom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!