Gaps diétát próbálta valaki bevezető szakasz nélkül csinálni? Milyen eredménnyel?
Oltási károsodás következtében ekcémával küzdünk, ill. megkésett beszédfejlődéssel. Oltáskivezetés és korai fejlesztés folyamatban van a 27 hónapos kislányomnál.
Próbálnám a bélrendszert rendbe tenni ezzel a diétával, de ez nagyon durva tápanyag megvonásnak tűnik egy 2 éves gyereknél, ahol nagyon intenzív még a fejlődés, főleg az agyi fejlődés és félek, hogy átesünk a ló túl oldalára, ha túl sok mindent megvonok tőle.
Van valakinek (bármilyen!) tapasztalata?
Szia! En harmincegy eves Crohn (autoimmun) beteg vagyok, a fellangolasi idoszakomban kezdtem a dietat, es egybol latvanyosan helyre tett (mivel ez a betegseg jon megy, nem merem azt mondani, hogy 100% a Gaps dieta sikere, de elegge egybeesett a gyogyulas a dieta kezdetevel. en egyebkent borzaszto Gomboc Artur-szeru lelkuletu edesszaju voltam, es borzaszto szkeptikus ezzel a dietaval). Eloszor kihagytam a bevezeto dietat, majd kesobb ujra kezdtem, pont a bevezeto szakasz miatt (leginkabb azert mert az a resz az, ami jot tesz a beteg, karosodott belszakasznak regeneralodni).
Mivel a teljes dieta is segitett, de az sokkal kiengyensulyozottabb tapertek szempontjabol, miert nem probalod meg eloszor azzal? Ott "csak" a szenhidratot a cukorral egyutt (mezzel lehet edesiteni) a tehen tejet es a kemenyitot vonod meg, en most mar azt vallom, hogy arra senkinek semmi szuksege. Nalunk az egesz csalad csokkentette a szenhidratot es a kemenyitoket velem egyutt, neha veszunk kenyeret, mindig kinalom a tesztat, rizst, de inkabb a hamis szenhidrat koretre acsingoznak, dobbenet:) Ok is jobban vannak igy, azt mondjak, en meg egyenesen megujultam, szoval batran javaslom, mert egeszseges. Irj, ha kell esetleg egy ket praktika, recept, otlet etelekhez, szivesen segitek.
Szia, remélem olvasod még!
Én is próbálkozom a GAPS-szel 4 hónapja. Az egyik kisfiam megkésett beszédfejlődésű és ekcémás, 3 és fél éves. A másik ADHD-s. A GAPS-ben nagyon hiszek, de a bevezető diéta szerintem is túl nehéz ekkora gyerekeknél. Tápanyagmegvonás szerintem pont nincs, táplálóbb ez az étrend, mint amit a legtöbb gyerek eszik. Inkább az a nehéz, hogy a gyerekekkel és a családommal elfogadtassam az egészséges ételeket, és sose együnk mást. Egyelőre még csak otthon próbálkozom az ajánlott ételekkel, az oviban a kicsi tej-tojás-szójamentes étrenden van. 4 hónap eredménye: a kicsi ekcémája és eddigi állandó hasmenése elmúlt, a nagyobbnak nincs székrekedése, és mindkét gyerekem sokkal jókedvűbb, kiegyensúlyozottabb. Én is sokkal jobban vagyok, bár kihagytam a bevezetést (nehéz ötfelé főzni), a teljes étrendet követem.
Ti hogy haladtok, mik a tapasztalataid?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!