Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szerintetek én már a hogylyese...

Szerintetek én már a hogylyesen elhízott kategóriába tartozom?

Figyelt kérdés

162cm 86Kg. 13 éves vagyok és voltam orvosnál és megjegyezte hogy ez már nem egészséges.Ez után volt egy vérképem amiben magas volt a cukrom meg még valami.Eddig is tudtam hogy duci vagyok de sosem gondoltam arra hogy ez már veszélyes is lehet. Akik csak beszólni tudnak kíméljenek!

[link]

2015. máj. 25. 14:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Azzal kezdeném, hogy borzasztó szomorú az a tény, hogy egy 13 éves kiskamasz nemhogy túlsúllyal, de elhízással küzd... Megnéztem a BMI-det, 25-ig normális, 30-ig csak túlsúlyos, afelett pedig már elhízottról beszélünk, ami nemcsak egészségtelen, de veszélyes is. Az emberi testet nem arra találták ki, hogy ekkora súlyt cipeljem. Sem a keringésed, sem a csontozatod nem bírja el az ilyesmit. Nem véletlenül jár az elhízás magas vérnyomással, derék és hátfájdalmakkal, későbbiekben cukorbetegséggel. Hogy egy egyszerű hasonlatot mondjak, egy kamiont sem fogsz elvezetni egy trabant motorjával. A te BMI-d 32-es...

Előttem már minden fontosat leírtak, az étkezéssel kapcsolatban újat nem tudok mondani. Muszáj lesz változtatnod, most az egészséged, de egy pár év múlva (amennyiben így folytatod) az életed lesz a tét! Már most elhízott vagy, eddig vígasztaltad magad, hogy csak duci vagy, meg jaj ugyan már, sok fiúnak a duci lányok tetszenek. De itt nem a szépségről van szó, hanem rólad, a testedről! És azt se felejtsd el, hogy ez a kép és ez az adat a családodat is minősíti. Milyen szülő az, aki hagyja, hogy a gyermeke így elhízzon?!

Sportolás: hogy neked nincs időd ilyesmire azt a világon egy ember hiszi el, és az te vagy. Nekem orvosi egyetem mellett van időm heti 3 edzésre, egy 13 évesnek is biztosan van. Nekem ne próbáld azt beadni, hogy nincs a napban egy óra, amikor amúgy is pihennél, mert senki nem hiszi el. Én is jártam általános iskolába nem is olyan régen, nekem is volt sok sok különórám, jártam zongorázni, jártam külön nyelvórára, de mégis jutott idő másra is. Másnem hétvégén bizonyosan. Az már heti 2 alkalom. Nem, ha te még bármit akarsz ettől az élettől EGÉSZSÉGESEN, akkor igenis kell találnod heti 3x egy órát, mikor mozoghatsz. Épp a sok háj miatt nem bírsz most el egy tesi órát sem (ami szintén elég szomorú), úgyhogy tessék elkezdeni akkor hosszú sétákkal és fokozatosan emelni az intenzitást, mikor már valamennyit leadtál.

2015. máj. 31. 12:30
 12/18 A kérdező kommentje:
De én imádok enni. És egy kis pluszkilótól még senki nem halt meg, növésben van a szervezetem is. A mozgással meg nem fogom magamat kifárasztani fölöslegesen. Nem érdekel az hogy az orvos mit mondd.Szeretem magamat így. Nem érdekelnek a csúfolások sem.
2015. jún. 5. 09:06
 13/18 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Az utolsó hozzászólásod alapján hiszem őszintén, hogy ez a kérdés kamu, csak egy unatkozó 13 éves nem tudja mivel elütni az idejét. Azért hiszem ezt, mert 13 évesen valaki nem lehet annyira HÜLYE (jól olvasod, hülye), hogy ilyen szinten ne törődjön az egészségével. Egy percig ne hidd, hogy miattunk kéne lefogynod. Én például magasról les**rom, hogy 15 év múlva összeesel az utcán szívrohamban, egyedül az a része zavar, hogy az elhízásod következtében néhány év múlva kialakuló cukorbetegségedre az inzulint, az állam többek között az én TB-mből is fogja fizetni. Engem nem érdekelnek a kifogásaid és az sem érdekel, hogy úgy fogsz kinézni (bár most sem állsz távol tőle), mint egy disznó. Mert az vagy, egy hízott büdös disznó. Undorodom a hozzád hasonló emberektől, akik ott bűzölögnek a buszon, mert a nagy testsúly fokozott izzadással is jár, irtózom már a gondolattól is, hogy egy szép napon besétálsz a rendelőmbe (fogorvosnak tanulok) és a 110 kg-ra biztosított fogászati székem összerogyik alattad. Az hogy növésben vagy nem is értem, hogy jön a témához, nekem sem kellett elhíznom ahhoz, hogy serdüljek és hiszed vagy sem, vannak ezzel még egy pár millióan. Na isten áldjon és üzenem a szüleidnek is meleg szívvel, hogy aki hagyja így elhízni a gyerekét és ráadásul azt is hagyja, hogy ilyen idióta kifogásokat gyártson, az nem jó szülő. A szüleid bukott emberek. Ez üzenem nekik (bár gondolom ők is hozzád hasonló mangalicák).

Btw: lehet engem utálni és csodálkozni, hogy ilyen hozzáállással miféle orvos lesz belőlem. A képlet nagyon egyszerű. Aki a sokadik figyelmeztetésre sem érti meg a helyzet veszélyeit, azzal csak így lehet kommunikálni. Azt gondolom az előző válaszomban kellőképpen empatikusan írtam le tényeket (orvostanhallgatóként talán kicsit jobban értem, hogy az elhízás miért veszélyes), de te most már másodszorra hárítasz és hiteted el saját magaddal, hogy jól van ez így. Egy ilyen emberrel máshogy nem lehet kommunikálni, mert annyira primitív, hogy más szavakból nem ért. Te valószínűleg még most sem fogod felfogni a mondanivalómat, csak hisztériás rohamban kitörsz, hogy milyen gonosz ez a világ. Azért ha 15 év múlva diagnosztizálják nálad a 2-es típusú diabetest, emlékezzél erre a válaszra is. Egyébként, ha nagyon mélyen belegondolok a szüleidet akár kiskorú veszélyeztetése miatt fel is lehetne jelenteni. Mert veszélyeztetik az egészséged, veszélyeztetik az életed. Egy ilyen szülő csak utálhatja a gyerekét, ha így bánik vele.

2015. jún. 5. 12:19
 14/18 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló kicsit kemény volt. De sok igazságot mondott. Bár szerintem nem 15 év múlva fog kialakulni a cukorbetegség, hanem 5, ha így folytatja.

Bírom, hogy feltesz egy kérdést, de ha megmondják neki az igazad, akkor elkezd ellenkezni, hogy "Nem, nem, szól van ez így, én szeretem így magamat". Majd ha a kórházban fekszel mittudomén' milyen betegséggel, akkor majd rájössz, hogy milyen buta voltál, hogy hagytad idáig elfajulni a dolgokat.

Jó azt még megértem, hogy 13 évesen nem rendelkezel megfelelő értékrenddel a helyzet súlyosságának megítéléséhez, de ha belegondolsz, az orvos, aki nem tudom hány éven keresztül ezt tanulta, sem véletlenül mondja, hogy ez már veszélyes, ugyanis 25 kg-mal legalább könnyebbnek kéne lenned ahhoz, hogy a normál kategóriába tartozz.

De tudod mit? Én teszek rá, mert nekem ezen nem múlik semmi, te fogod végigszenvedni az életedet, hogy milyen egyes falatot meg kell majd gondolj, hogy nehogy valamilyen rohamot kapj, mikor majd cukorbeteg, vagy pajzsmirigy beteg leszel, és nem fogsz kelleni egy jó pasinak sem, mert tudod ők sem szeretik, ha egy lányon fél mázsa felesleg van, merthogy annyi lesz, hogyha nem változtatsz.

Én tudom, hogy nehéz megállni a finom ételeket. Eleinte nekem is nehéz volt, csak tudod az a nagy helyzet, hogy megéri, mert nem 50-60 évesen fogsz meghalni szívinfarktusban, hasnálmirigy-rákban, vagy hepatitisben, hanem 75-85 évesen egy egészséges élettel a hátad mögött.

A döntés rajtad áll, csakis rajtad. Az meg már más kérdés, hogy ki mennyire támogat ebben, de ha a szüleid igazán felelősek lennének, akkor azonnal konzultálnának egy dietetikussal, merthogy arra lenne szükséged.

2015. jún. 5. 13:03
 15/18 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező

Én szívesen ismerkednék veled mert a molett lányok jönnek be:)

2015. jún. 5. 15:54
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és azthiszem tényleg hülye voltam. Sokat utána olvastam és most megint megijedtem és a válaszaitokon is.észheztérítettetek valóban. De tudnátok seegíteni ebben? Nem akarom hogy baj legyen!
2015. jún. 6. 01:20
 17/18 anonim válasza:
Szia! Írtam privit! Ugyan abban a cipőben járunk, csak annyi hogy én 88-90 kiló vagyok 13 éves (leszek)162 cm magas lány
2015. jún. 23. 16:16
 18/18 anonim ***** válasza:
szerintem szép csatamalac vagy
2015. júl. 30. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!