Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Az emberek nem hasznositanak...

Az emberek nem hasznositanak ujra a zsirbol mint az allatok?

Figyelt kérdés
Szoval tudni illik hogy a kover allatok telen a gsirukbol nyernek emergiat es erdekelne h az embereknel nem igy van legalabb egy kis szintig? Akkor nem kene a kover emberek ritkabban egyenek vagy ritkabban ehesek legyenek..vagy ez az oszton csak tuleles eseten jelenik emg?:D
2015. máj. 22. 22:03
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez nem igazán ösztön, az állatoknak muszáj a zsírjukból élni, mert nincs más (oké, a téli álom kicsit más, ott ha nincs zsír, elmegy ételért, ha van, alszik, de az ember nem csinál olyat). Az embernek van étel dögivel, amúgy kényelmes, lusta állat, megszokásokkal és rossz táplálkozással...

Ha egy kövéret koplalásra fogysz, lefogy.

De az étrend is rengeteget számít. A szénhidrátos modern étkezés nem igazán segíti elő, hogy az ember jóllakott legyen kalóriadeficitben. Biztos van, akinek megy, de nem ez a jellemző.

A zsírra alapozó étkezés, főleg, ha nagyon-nagyon kevés a szénhidrát, no az már más. Sok ember automatikusan elkezd a zsírjából élni s keveset enni, éhség sokszor alig van vagy egyáltalán nincs... (Ezt sem tartom jónak, szeretem, ha a testem éhségjelzéseket ad, hasznos.)

Ha valaki böjtöl, akkor is ez van, lecsökken az éhségérzet. Amikor egyszer 4,5 napig nem ettem, nem igazán voltam éhes, de azért voltak érdekes mellékhatások... De a test elkezdi használni a tartalékokat, fehérjéhez izmot bont, ásványi anyagoknál a tartalékokhoz nyúl, ha az nincs, elvonja valahonnan... Durva dolog ez azért. Az az igazi, ha az ember beviszi a szükséges tápanyagokat, csak a kalóriát ejti le, no nem drasztikusan, az sokk a testnek, de azért határozottan. S jóllakottan fogy zsírból tempósan.

2015. máj. 22. 22:10
 2/3 anonim ***** válasza:

Kiegészítés: Nemcsak a kövéreknek jó ez. Elég kényelmes, ha az embernek nem muszáj gyakran és sokat ennie. Nincs megfelelő étel? Majd eszünk holnap, na bumm.

De állóképességi sportoknál is jó. Míg a többiek kifogytak a glikogénraktárakból és tolniuk kell a szénhidrátot, van, aki zsírt használ és lenyomja a napot. Bár nem tudom, hogyan képes a test lépést tartani az igényekkel, a zsíradaptációkor ennyire gyors a zsírbontás? Nos, ebben nem vagyok képben, én csak olvastam egypárszor biciklistáktól, hogy nekik elég jól megy evés nélkül is egy keményebb túra is.

2015. máj. 22. 22:13
 3/3 anonim ***** válasza:

De, az ember is használ zsírt, nem fölöslegesen van a szervezetünkön.

De mivel nem eszünk ritkán, és akkor is megbetegítő szemetet, és sokat, így folyton éhesek is leszünk és nem igazán használjuk fel a zsírunkat, legalábbis nem annyit amennyit elraktározunk. Legalábbis az emberek egy része.

2015. máj. 23. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!