A napi 7-8 tojás káros lehet hosszútávon?
Ha érzékeny vagy a tojás fehérjére, akkor ne edd a fehérjét.
A sárgájával semmi baj nincs, nagyon egészséges (nagyon optimális étel).
De a sárgájában is van sajnos/nem sajnos fehérje, amúgy az értékes elemei a vitaminok és a lipidek (zsírok). A fehérjére van aki érzékeny.. mármint most a tojássárgában lévő fehérjére gondolok.
A tojásfehérje meg ugye eléggé értéktelen anyag, tiszta fehérje.. max. testépítőknek jó vagy éhezőknek, átlag ember számára kb. fölösleges fehérjének számít, a tojássárga jobb tápanyagforrás.
# 1 külön tojásfehérjét tényleg baromság enni, de az még nagyobb baromság, hogy "fölösleges fehérje". Az átlag ember túl kevés fehérjét eszik, jól jön az...
A koleszterinmítoszban ma már nem hiszünk, tehát nyugodtan megehetsz napi 7-8 egész tojást.
Nem lesz semmi bajod!
Tojással nem tudod elrontani úgy a gyomrod mint a cukorral és még tápanyag sincsen benne.
Tojás az egyik legjobb tápanyag diéta idején ami laktat hosszú távon.
Szerintem inkább sok fehérjét eszünk, még a búzaevők is annyi hússzáramzékot esznek, hogy a fehérje szükségletüket simán átlépik.. bár egy kicsit magamból indultam ki, illetve valóban az a kevés fehérje ami a tojásfehérjében van, grammokról van szó, nem igazán számít sokat. Még 8 tojásnál is max. 30g fehérje van a fehérjében, most nem pont ettől lesz egy átlag embernek túlzottan magas a fehérjefogyasztása. Igaz.
Bár nekem az ideális tojás az sárgájából állna :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!