A Kalóriabázis.hu-n közölt értékek mennyire fedik a valóságot?
Változó. Az elkészített ételeket hagyjuk, azokat úgysem érdemes használni, hisz mindenki másképp csinálja s óriási tévedések lehetségesek.
Az alapanyagok egész jók, amennyire tudom, kivéve amikor pl. nullának hagyták a makrotápanyagokat vagy a bruttó szénhidrát szerepel nettó helyett (sokszor a nettó szerepel, de olykor nem és van, aminél nagy a különbség). Ahol többen visznek fel adatokat, ott is van néha mindenféle adat. Úgyhogy ha kicsit is pontosan akarod számolni a makrotápanyagokat, oda kell figyelned, máshonnan meg kell tudnod a nagyjából jó adatokat (nem egyszerű, pl. órák kutatásával sem jöttem rá, mennyi szénhidrát van a brokkoliban, a neten rengeteg különböző érték van s persze a növény maga sem egyforma, ott van a szár, a virág és az átlag...)... Azért sokat tud segíteni, de nem árt utánanézni egyes dolgoknak. Én speciel a fatsecret.com-ot és néha a nutritiondata.com-ot szoktam használni, a zöldségekből sokat felvittem sajátként.
Köszi :)
Ha csak ilyeneket szeretnék számolni, hogy nyers csirkemell, nyers rizs, tojás (amiből rántotta lesz) stb, akkor arra jó kalóriabázis?
Arra amire a kalóriaszámlálás való (azaz hogy sacc/kb. ne lépjen túl az ember egy felső kalóriafogyasztási limitet, tehát normális ételeket fogyasztva ne egye túl magát, sikeres legyen a fogyás) - arra jó.
Grammozgatásra, precíz számolásra nem jó, az csak táplálkozási zavarok kialakulásához jó. Mivel pontosan még a bevitt kalória mennyiség sem számolható, a szervezet felhasználása meg pláne nem, így célszerű lazán kezelni a dolgot, pusztán elméleti felső korlátot meghatározni, azt lehetőleg nem átlépni, ebben segíthet egy tápanyagtáblázat (ami az oldal is lényegében)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!