Az lehet, hogy azért ájultam el (majdnem) mert keveset ettem?
#5: No, én sosem csinálom, ami nem esik jól... Amikor 4,5 napig nem ettem, akkor nem volt gond, amikor 11 napig fűtetlen szobában koplaltam, mert nem volt pénzem, akkor se, máskor 1 napon belül elgyengültem (csak elájulni nem tudok, elgyengülni megy), fura dolgok ezek.
Amikor először és másodjára kezdtem a ketogént, 1-2 napon belül hiányzott a szénhidrát és abbahagytam. Később pedig simán ment. Evileg kb. mindenki tud kevés szénhidráttal működni, a test fel van rá készítve. De megértem, ha valakinek az nem szimpatikus, a párom eléggé hangsúlyozza, hogy ő képtelen úgy enni akár egy napig is, nem esik jól szénhidrát nélkül, a hiánynak még esélye sincs... Ez nem baj, én az a fajta vagyok, akit nem zavar, hogy az emberek sokfélék, sokféle étrenddel.
6.: Valószínű, hogy vannak eltérések az egyes emberek anyagcseréjében. Én a ketogén alatt szarul néztem ki mindenki szerint, a bőröm pedig kiszáradt és repedezett. Mások esküsznek rá, és baromi jól érzik magukat tőle. Van akinek meg a 811 működik, ahol alig van fehérje és zsírbevitel, és vígan elvannak napi több kiló gyümölcsükkel.
A legtöbb diétát az emberek egy része isteníti, másoknak pedig nem működik, gyanítom az egyéni eltérések miatt. Én még mindig keresem, hogy számomra mi az ideális.
Nem azért, mert keveset ettél.
Ha valaki napokig nem eszik, akkor sem szédül el maximum hirtelen testhelyzet változás miatti relatív vérnyomásesés végett.
Simán csak megbetegítő amit eszel, a tejtermékek, búzalisztek, cukor csak hosszútávon okoznak cukorbetegséget, rövidtávon ingadozó vércukorszintet és kóros inzulincsúcsokat okoznak. A magas inzulinszint miatt lesz túl alacsony a vércukorszint, ezek a folyamatok vezetnek az általad leírt beszédüléshez, hosszú távon az elhízásért, cukorbetegségért és egyéb krónikus betegségekért.
zöldség, zsír, húsevés mellett általában korrekt a vércukorszint szabályozás, ezt célszerű követni.
Mindenki megérzi, de minél kisebb valaki, annál jobban bírja kevés kajával / kaja nélkül.
De mint írtam (vagy írni szerettem volna) nem méretekről, hanem metabolikus egészségről van szó. A cukorbeteg, vagy majdnem cukorbeteg ember szervezete metabolikus problémákkal küzd, és érzékeny az étkezésekre (pontosabban a szénhidrátevés hiányára).
Normális esetben meg zsírt éget az emberi szervezet, jelzésképpen éhséget érzünk, esetleg ideiglenesen a fizikai teljesítményünk enyhén csökken, ez még csak étkezés kimaradás, később az éhezés alatt (1-2 nap koplalás) még a teljesítmény is elég jó lesz, jó a szervezetünk energia háztartása, metabolikus képessége. Egészség esetén.
Ha nem, akkor érdemes jelzésnek venni, és a továbbiakban lehetne törekedni az egészséges állapot újbóli elérésére, persze ez csak egy irányelv, nyilván a földi élet nem a testi egészségről szól elsődlegesen, de sokak szerint valamennyire fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!