Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit és mennyit reggeliztek?

Mit és mennyit reggeliztek?

Figyelt kérdés

Mert én reggel megeszek egy szendvicset 2dcl teával és mikor a suliba vagyok 9 körül korog a gyomrom.

Persze ekkor eszek egy szendvicset aztán 11-12 körül újra korog a gyomrom. 20/f Mit javasoltok egyek reggel jó sokat?

2010. febr. 20. 16:13
 1/7 anonim ***** válasza:

Igen,reggel egyél többet.Egyél több szendvicset,vagy több mindent tegyél bele,hogy laktatóbb legyen.

Ez változó,mert a lányom regg.eszik itthon egy kis szelet kenyeret,és a suliba visz egy péksütit,és egy zsömit,vagy kenyeret szendvicsnek megcsinálva.Ezzel el van míg este nem vacsizunk.A fiam meg egy péksütit visz a suliba,és akkor eszik mikor haza jön.

2010. febr. 20. 16:22
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ha egyszerre sokat eszel akkor elálmosodsz és nem tudsz figyelni.Egyél többször,és gyümölcsöt is vigyél,ne csak szenyát.
2010. febr. 20. 16:26
 3/7 anonim ***** válasza:

bögre kakaó

13/L

2010. febr. 20. 17:06
 4/7 anonim válasza:
100%
Én amikor dolgozni jártam 8-ra, fél 8-korkajáltam kb annyit mint te, de már mire beértem 8-kor szédültem az éhségtől. Egyébként reggel a leggyorsabb az emésztés, meg ilyenkor ehetsz nagyon sokat is, ott az egész nap, hogy lemozogd, plusz nem fog korogni a hasad. 23L
2010. febr. 20. 17:07
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

hm én 34 éves lány vagyok,és hát a reggelim igencsak bőséges.Sokszor eszem zabkását,azt meg kell főzni,tejjel felönteni,és mikor már jó ragacsos,akkor jó.Belevágok banánt,narancsot,mandarint,almát(iszonyatosan egészséges,sok benne a rost-mi Skóciából hoztuk 1 kg-os kiszerelésben-PORRIDGE a neve.)

Ha épp nem ezt kívánom meg,akkor eszem FITNESS nevű cornflakest,vastag,finom,ropogós,van a sima itness,VAN A JOGHURTOS,ÉS VAN A GYÜMÖLCSÖS,HOL EZT,HOL AZT ESZEM.Tejjel szoktam,vagy édes joghurttal.

Ha nem ezt eszem,akkor csinálom szendvicset,vajas,rá felvágott,és sajt,paprikával vagy paradicsommal.

Én általában ezek közül választok.Én úgy vagyok,hogy ébredés után első utam a kajához vezet,ez a legfontosabb.Olyan nincsen,hogy nincsen reggeli:-)))Egészségtelen ha valaki nem reggelizik,a szervezet innen meríti az energiát a fárasztó tanuláshoz/munkához.

Hát 1 darab szendviccsel és egy kis teával nekem is korogna hamar a belem....az nem valami nagy mennyiség..Nekem a normál adag(ami nekem normál,és nem madár mennyiséget eszem)reggeli után kb. 11-12-kor már jelez a hasam hogy nemsokára kéri az ebédet.

Ha valamit OFF-oltam akkor bocs csak kicsit bőbeszédű vagyok ma!

2010. febr. 20. 19:00
 6/7 anonim ***** válasza:
szerintem egyél teljes kiőrlésű péksütiket,azok jobban laktatnak. és egyél tojást is (akár 2-3 db-ot),mert abban is sok a pektin.
2010. febr. 21. 15:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Hali!

Mivel én nem szoktam hozzá gyerekkoromban a reggelizéshez, így csak kakaós szendvicskexet vagy sajtkrémes-szalámis-paradicsomos... szendvicset iszom 3-4 dl teával, de most már rávettem magamat!

Sztem mege7nél még1et, vagy próbáld ki, hogy hatnak más ételek. Koleszban annó volt pl. bundás kenyér, sonkás tojás, tojásrántotta teával vagy kakaóval. Vajas-mézes zsemlét annó istenítettem, bár mostanában vmiért leszoktam róla. Dzsemes kenyér pl. banánnal. Én édeset ennék.

Aztán (bár nem tudom hány éves vagy, hányadikas, milyen a fizikumod,... -- magas/alacsony, soványabb/ducibb (kg/cm) -- hányszor van tesitek egy héten, van-e ételallergiád, milyen gyors az anyagcseréd... (WC) ...így nem tudom megítélni, melyik kaja milyen hatással lenne rád, de) sztem ha éhes vagy, ne reggel kajálj be, hanem vezesd be magadnak a RENDSZERES NAPI 5X-I ÉTKEZÉST!

Vigyél tízórait, ami legyen gazdagabb, mint a reggeli volt. Inkább akkor tankolj be lötyögével is, (kivéve, ha a 3. óra tesi, mer akkor sikáz6nak a vörösfarkú rókák a szemed előtt, ha előtte közvetlenül eszel...) A cukros üdítőket alapból felejtsd el. Gyerekkoromban a legegyszerűbb tízóra, zsíros kenyér volt, (hagymát a szájszag miatt nem ajánlom, de) ecetes paprikával és piros arannyal, végén kekszszel és almával isssteni vóót. Lényeg... a tízórai legyen intenzívebb, a végén egy kis nassal, amit szeretsz. (Csokis keksz, Sport szelet... (nem a kakaós étbevonós egészségtelen xarok)) ha a tejet (mint régen a natúr, kakaós, karamellás iskolatej) bírod, nem f'nggat meg annyira, akkor azt is megi6sz ott, nemcsak tehát, gyümölcsszörpöt (NEM ÍZŰ-SZÖRPÖT!!!)

Kísérletezz!

Üdv: EE

2010. febr. 21. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!