Miért erőltetik az állandó folyadékfogyasztást?
A világból ki tudnának kergetni azok az okoskodó emberek, akik állandóan azt szajkózzák, hogy igyál, igyál, igyál.
Miért? Miért kell többet inni annál, mint amennyi a szervezetemnek jól esik? Miért kell erőltetni a rengeteg folyadékot?
igen, a másik dolog pedig, hogy a sótól ódzkodnak.
csakhogy a sótlan ételeket azok miatt erőltetik, akik rengeteg készételt esznek, ami amúgy is tele van sóval.
CSAKHOGY nem mindenki él készételeken, és nekik igenis szükségük van a sóra.
Minden ilyen tanácsnál a leghlyébb emberekből indulnak ki, akik arra is képtelenek, hogy megigyanak egy pár pohár vizet naponta.
Én is nagyon nagyon keveset innék magamtól, pedig tudom, hogy ha több folyadékot viszek be, sokkal jobban érzem magam. A megfelelő mennyiségű folyadék például sokat segít abban, hogy a bőröd ne legyen száraz, rendben legyen a vérnyomásod, szinten tartja a szellemi -és fizikai teljesítőképességet is. Úgyhogy szerintem megéri egy kicsit "erőltetni" a dolgot.
Persze nem ész nélkül! Nem kell rosszullétig teleinni magad, elég, ha kicsit kilépsz a komfortzónádból.
Igyál meg felkelés után, majd minden étkezés előtt egy nagy pohár vizet (3-4 dl) és ez bőven elég is lesz kezdetnek. Ha tudod, még emelheted a mennyiséget, de ne ess túlzásokba.
Hidd el nekem, hosszútávon nagyon megéri a dolog :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!