Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Tényleg baj ha nem eszem főtt...

Tényleg baj ha nem eszem főtt ételt? Más is van így?

Figyelt kérdés

Nem kívánom es ha egyszer-egyszer eszem is utána nem azt érzem, hogy de jót tettem a szervezetemnek vagy milyen jól esett hanem fizikailag kellemetlen érzés fog el.

Munkám miatt nem tehetem meg, hogy nap közben kényelmesen ebedeljek, későn pedig mar pont azért nem érzem fontosnak mert estefelé mar túl késő van nehéz ételt fogyasztani.

(Egyedül elek es felnőtt vagyok)

2015. márc. 11. 00:30
 1/6 anonim ***** válasza:
73%

fúúú én nem tudnék állandóan hideg ételen élni. amúgy ha van időd hétvégente akkor szerintem főzz a hétre előre valamit aztán melegítsd meg, mert a főtt étel olyan dolog, hogy az esetek többségében laktatóbbak és finomabbak mint a hideg ételek (este is ugyanolyan jó szerintem).

sajnos azt a fizikailag kellemetlen érzést el se tudom milyen lehet.

2015. márc. 11. 00:51
 2/6 Szintiszoli123 ***** válasza:
67%
Nem. Van.
2015. márc. 11. 12:04
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Állítólag nem tesz túl jót az emésztésnek, de én semmi ilyesmit nem tapasztaltam eddig.

Hacsak a gyerekek nem jönnek, én sem főzök külön magamnak.

Amíg a férjem élt, addig főztünk mindketten, de őt sem zavarta, ha nem volt mindig meleg étel.

2015. márc. 11. 12:27
 4/6 Szintiszoli123 ***** válasza:
100%

Mióta főz az ember? Max 10000 éve?

Ennyi idő az evolúció szempontjából semmi. A gyomrunk ugyanolyan, mint 10000 évvel ezelőtt.

Kenyér/pékárú, pelyhesített/extrudált gabonák, zöldség, gyümölcs, tejtermék mind simán emészthetőek hőkezelés nélkül is. Húst és tojást gondolom nem akarsz nyersen enni.

Semmi bajod sem lesz. Vagy ha lesz, akkor nem ezen fog múlni.

2015. márc. 11. 15:03
 5/6 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat.
2015. márc. 11. 18:26
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem baj, legalább nem tunyul el a gyomrod. Hőkezelni csak azt szükséges, amit nyersen nem tudunk megemészteni, de ha ilyesmit nem eszel, az sem baj. Nekem sem esik jól a főtt étel, meleget egyáltalán nem eszem.
2015. márc. 11. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!