Miért kell napi egyszer főtt ételt enni?
Figyelt kérdés
2014. febr. 19. 18:58
1/4 anonim válasza:
Nem kell. Enélkül is megkaphat mindent a szervezet,amire szüksége van. Egyszerűen csak könnyebben emésztjük meg,ami már meg van főzve. De nem KELL.
2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2014. febr. 19. 19:09
3/4 anonim válasza:
Jah, megkaphat, csak nem szívódik fel..
A főtt ételből szívódik fel minden a legjobban.
A főzés hatására a fehérjék, és egyéb tápanyagok szétesnek, és nagyobb mennyiségben és gyorsabban illetve könnyebben jutnak át a véráramba, illetve mennek oldatba az emésztőenzimek stb hatására.
Plusz!
A főzés fertőtlenít, mentesít a baktériumoktól, algáktól, amőbáktól, osotoros egysejtűektől, féregpetéktől, és bármi egyéb veszedelemtől ami a mikrobiológiai világban létezik.
4/4 anonim válasza:
Mint írtam, valóban könnyebb megemészteni,de így is nagyon sok dolgot eszünk főzés nélkül,amiből a kórokozók ugyanúgy a szervezetbe jutnak. Szerencsére ezektől az immunrendszernek és a gyomorsavnak köszönhetően ritkán betegszünk meg. Ami pedig a féregpetéket illeti vadat,disznóhúst amúgy sem rágcsálna senki főzés nélkül. Arra kell odafigyelni,akár főtt étel,akár nem ,hogy megfelelő mennyiségben tartalmazza azt,amire szükségünk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!