Mi a Véleményed a Vegákról ill. Vegetáriánusokról?
most komolyan! mi a jó nekik abban hogy nem esznek húst úgy élnek mint a nyulak és nem fogják föl hogy fontos tápanyagokat vonnak el a szervezetüktől? oké oké lehet őket pótolni gyógyszerrel meg ilyenekkel de a húsban lévő dolgokat csak húsból nyerik ki szóval itt megint megbukik a dolog... meg oké szeressék az állatokat de mi az értelme ennek? most itt keménykednek hogy "én nem eszek csukcsi állatot nem vagyok csúnya gonosz ember" oké. az lehet hogy te nem eszed meg, de attól még megölik... és ha te nem eszed meg tudod mi lesz a hús sorsa? szeméttelep... vagy esetleg odaadják húsevő állatoknak. és most itt van amit nem értek! ha szeretik az állatokat akkor miért nem "fogadnak örökbe" csirkét, kutyát, macskát vagy bármit? oké én azt meg értem hogy azok a szerencsétlenek pl.: a csirkék egy sötét raktárban vannak százezreivel de attól hogy "sztrájkolunk" még nem lesz jobb sorsuk! vagy igen? ahhoz hogy lecsökkentsék pl.: legalább 5% -al a "termelést" minimum AZ EGÉSZ VILÁGON minden országban 2 millió vegának kéne lennie! és úgy hogy az afrikai bennszülötteket kihagyod. és amúgy tessék már eldönteni hogy vega vagy vegetáriánus! mert a 2 nem ugyan az! a vega még tojást és sajtot meg ilyeneket SEM eszik a vegetáriánus pedig csak a húst hagyja.
végül is nekem a vegetáriánusokkal túlzottan nincs bajom. ok az még esetleg ok. de a vega? ááá mind1!
és tudom most csoportjával jönnek a vegák és a vegetáriánusok hogy így meg úgy de ez egy VÉLEMÉNY!
Kösz!
Sok-sok ezer tonna hús folyamatosan arra vár,hogy valakik valahogyan pénzzé tegyék,akár kutyatáp formájában.
„Itt az ideje, hogy megegye a kutyáját”
– Ez a címe Robert és Brenda Vale könyvének, mely bár számításokat tartalmaz a kutyák és a macskák ökológia tehertételére nézve, elsősorban nem arról szól, és végképp nem arról, hogy a fenntarthatóság érdekében meg kell enni a kutyákat. A fenntarthatóság érdekében meghozott - meghozandó döntésekről szól.
Megtudhatjuk, hogy egy közepes méretű kutya 164 kg húst, 95 kg gabonát eszik meg egy év alatt - amihez 0,84 hektár szántóföldre van szükség. De ha nagytestű a kutya - mint egy német juhász -, akkor 1,1 hektár föld kell a táplálásához.
Hogy milyen komoly tehertétel ez, fogalmat nyerhetünk, ha összehasonlítjuk egy dzsipnek az ökológiai lábnyomát egy kutya eltartásának ökológiai lábnyomával.
Kutya vagy autó?
Egy dzsip megépítésének és egész évi üzemeltetésének lábnyoma (Robert Vale szerint): 0,41 hektár, míg egy kutya etetése: 0,84 - 1,1 hektár (az állat méretétől függően)...
04-19 00:09!
Vegán étterem?Hol?
A húsevők kényük-kedvük szerint alakítják a világot,nem csoda,ha az ember bizalmatlan.Add oda nekik az összetevők listáját,hogy olvasgassák,aztán majd szóljanak,ha döntöttek!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!