Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi a Véleményed a Vegákról...

Mi a Véleményed a Vegákról ill. Vegetáriánusokról?

Figyelt kérdés

most komolyan! mi a jó nekik abban hogy nem esznek húst úgy élnek mint a nyulak és nem fogják föl hogy fontos tápanyagokat vonnak el a szervezetüktől? oké oké lehet őket pótolni gyógyszerrel meg ilyenekkel de a húsban lévő dolgokat csak húsból nyerik ki szóval itt megint megbukik a dolog... meg oké szeressék az állatokat de mi az értelme ennek? most itt keménykednek hogy "én nem eszek csukcsi állatot nem vagyok csúnya gonosz ember" oké. az lehet hogy te nem eszed meg, de attól még megölik... és ha te nem eszed meg tudod mi lesz a hús sorsa? szeméttelep... vagy esetleg odaadják húsevő állatoknak. és most itt van amit nem értek! ha szeretik az állatokat akkor miért nem "fogadnak örökbe" csirkét, kutyát, macskát vagy bármit? oké én azt meg értem hogy azok a szerencsétlenek pl.: a csirkék egy sötét raktárban vannak százezreivel de attól hogy "sztrájkolunk" még nem lesz jobb sorsuk! vagy igen? ahhoz hogy lecsökkentsék pl.: legalább 5% -al a "termelést" minimum AZ EGÉSZ VILÁGON minden országban 2 millió vegának kéne lennie! és úgy hogy az afrikai bennszülötteket kihagyod. és amúgy tessék már eldönteni hogy vega vagy vegetáriánus! mert a 2 nem ugyan az! a vega még tojást és sajtot meg ilyeneket SEM eszik a vegetáriánus pedig csak a húst hagyja.

végül is nekem a vegetáriánusokkal túlzottan nincs bajom. ok az még esetleg ok. de a vega? ááá mind1!

és tudom most csoportjával jönnek a vegák és a vegetáriánusok hogy így meg úgy de ez egy VÉLEMÉNY!

Kösz!

2010. febr. 12. 00:11
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
95%
" Azonban mégis képes vagyok megenni őket, mert nagy részük is ugyanezt teszi." -pl.hiéna,farkas,macska,görény? Jó étvágyat hozzá!
2010. febr. 12. 09:57
 12/41 anonim ***** válasza:

Azt nem értem, hogy ha az internet ennyi ígényli az olvasást, akkor az olvasási szövegértés hogy lehet annyira gyenge egy olyan valakinél, mint az utolsó válaszoló? Talán plusz magyarázat szükséges. (bár ebben a korban ez valahol érthető)

Az állatokról általánosságban beszéltem (még akkor is, ha a széles körben táplálékul szolgáló sertés éppeneséggel mindenevő) érzékeltetve, hogy - a szó legteljesebb értelmében - természetes dolog megenni a másik élőlényt. De gondolom, Te elítéled a ragadozó állatokat is, és kioktatod őket a vegetarianizmusról.

Egyébként én meg a növényeket szeretem. Akkor azokat se egyem?

2010. febr. 12. 10:05
 13/41 anonim ***** válasza:
32%
Szerény véleményem az, hogy egy 18 év alatti gyereknek/fiatalnak, ki hogy nevezi, a lényeg, hogy szüksége van a húsban megtalálható fehérjékre. Ez tényleg így van. (14/L - BC.)
2010. febr. 12. 10:49
 14/41 anonim ***** válasza:

Tisztelt 10:05!A gyenge szövegértő vagyok. :)

Az állatokról általánosságban az is elmondható,hogy nem tolerálják a másságot,elpusztítják a beteget és a gyengét,létük az evésre,ivásra,ürítésre,párzásra és védekezésre korlátozódik.Állatiasodjunk el,mert az természetes? A ragadozókat nem ítélem el,épp ellenkezőleg:azt gondolom,hogy a húsevés az ő reszortjuk.Nincs jogunk ettől megfosztani őket és elfoglalni a helyüket.A növényeket pedig nyugodtan megeheted,mert gondolom érzékeled,hogy mérföldekkel kisebb erőszak kötődik a növényevéshez,mint az állati származékok fogyasztásához.(Pl.ha megmetszünk egy növényt,megszépül.Ha megmetszünk egy disznót...az nem jó).

2010. febr. 12. 10:55
 15/41 anonim ***** válasza:
a modern kor aszkétái.
2010. febr. 12. 15:00
 16/41 anonim ***** válasza:
89%

én vagyok a "12 éves" de amúgy ha tudtok számolni akkor 12 meg 1 az egyenlő 13mal. :D

nem keverem a dolgokat mert vega voltam és NEM vegán... :D okostojás.

semmi bajom azzal ha valakinek van véleménye, de egyszerűen nem tudom felfogni hogy valaki hogy leli örömét abban, hogy ilyen hülye kérdéseket tesz fel :D bocs

2010. febr. 12. 15:07
 17/41 anonim ***** válasza:
Nem az a baj, ahogy megölik (nyilván az is), hanem ahogy tartják őket. A csirkék 98%-a életében nem lát napfényt, mert egy ketrecben éli le az életét vagy egy csarnokban összezárva sok csirkével a saját székletében lépkedve. Ha szabadon, boldogan élnének, akkor én is szivesebben fogyasztanék húst, de így csak muszájból eszek fehér húsokat.
2010. febr. 12. 15:24
 18/41 A kérdező kommentje:
nos. egyrészt! igazatok van a zöldségnek túlzottan nem fáj ha megeszik. és az is igaz hogy itt nem az a baj hogy levágják őket. mert egyszer mi is meghalunk. minket a gombák esznek majd meg. a csirkét meg mi esszük meg... és tényleg nagyon szörnyű hogy a nagyüzemekben hogy bánnak az állatokkal. és abban teljes mértékben egyet értek hogy 18 év alatt nem szabadna ezt űzni. és egy 13 éves pedig ne szóljon bele olyanokba amihez nem ért. én nem arra gondoltam hogy hirtelen egyből lesz az embernek baja hanem 20-30 év múlva. kösz és további válaszokat szívesen várok!
2010. febr. 12. 18:34
 19/41 anonim ***** válasza:
78%

A vegetáriusok érző szívű, a természetet és az állatokat (általában) szerető emberek, akik áldozatot hoznak a barátaikért.

Inkább a növényevő állatokkal azonosulnak, mint embertársaikkal. Bár nagyra tartják a szelídséget, a húst is evőket lenézik, gyilkosnak kiáltják ki, és éles hangon vitáznak velük a természetről, az állatokról, és a helyes életmódról.

Szerintük az embernek nincs szüksége húsra, ezért nem is ismerik el, hogy negatív egészségügyi következményei lennének ennek az étkezési rendszernek.

2010. febr. 12. 22:11
 20/41 A kérdező kommentje:
pont ez az. szembefordulnak a mivoltukkal! ha csak szépen eszegetnék a répát meg a salátát semmi bajom nem lenne. csak felemelik a hangukat ha valaki azt mondja hogy hülyeség. végül is én elfogadom a véleményüket ha nem akarnak húst enni ne egyenek. csak akkor ne kürtöljék ki a világnak, és ne tartsák magukat jobbnak nálunk "húsevőknél". és mi az hogy aki húst eszik nem szeretetteljes? van macskám kutyám tyúkok. igen kisvárosi vagyok rokonoknál van disznóvágás. de most úristenem! most ez akkora bűn? mi nem kínozzuk az állatokat míg élnek egyrészt másrészt sutyiban beengedem a házba a macskát meg sutyiban adok nekik kicsit enni. pedig a szüleim rühellik ha ezt csinálom! és én nem vagyok együtt érző? ok végül is beismerem mi sem érzéstelenítővel vágjuk a disznót de nem is húzzuk a halálát hanem próbáljuk a leggyorsabban megtenni! oké kegyetlen, de miközben itt él friss füvet kap enni, lát napfényt, van helye. és följebb már írtam: mindenki meghal szóval ilyen szempontból fölösleges vitázni! mondjuk minket nem esznek meg igaz. de pl.: ha egy kutya/macska meghalt nálunk mi sem mondtuk gyere pörzsöljük hanem szépen eltemettük. sőt én még ilyen kis emlékművet is csinálok nekik fenyő tobozból meg kövekből. viszont állítom van olyan vegetáriánus aki úgy gondolja "nem eszek húst így oké minden" de ők lehet hogy ha meglátnának az út szélén 1 kismacskát/kiskutyát nem nyöszörögnének hogy fogadjuk be őket mielőtt valaki elüti! de persze az is igaz hogy ha valaki szőrmebundába jár lakomát rendez és egy csupa túltenyésztett döge van már szánalmas. (őket ítélem el igazán) remélem kiszűrtétek a mondani valómat! ha nem akkor: csak annyi röviden hogy vannak hülye vegák és okos "húsevők" (persze természetesen ez fordítva is igaz)
2010. febr. 12. 23:55
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!