Diétáznom kellene de nem tudom hogy kezdjem el, segítség?
Én fiú vagyok, 178cm magas és 130kg.
Le szeretnék fogyni, érdekelne hogy hogy csináljam?
Miket egyek, miből mennyit, milyen gyakran, mennyit igyak, mozogjak, ilyesmik.
Sokféle diétát próbáltam, de mindig kínlódás lett a vége. Van itt valaki aki tudna segíteni?
Ekkora túlsúlynál már apróbb változtatások is látványos eredményt hoznának.
Ilyenekre gondolok:
Mozgás:
-futás ne, mert a térdedet tönkreteszi ekkora feleslegnél. Inkább gyalogolj minél többet, tempósabban, illetve az úszás is nagyon jó, ha van rá lehetőséged.
Kaja:
-hagyd el a cukrot (helyette édesítő ha nagyon nem bírod, bár szerintem 2 hét cukormegvonás után már nem is nagyon kívánod az édes ízt), fehérlisztet, péksüteményeket
-5x egyél egy nap, de mérsékelt adagot. eheted azt amit főznek neked, csak figyelj a mennyiségre.
-ha hús van, akkor köretnek inkább rizs menjen mint krumpli, de a legjobb valami saláta, vagy párolt zöldség lenne. pennyben, lidlben, aldiban mindig van olcsón mirelit zöldség, és 3 perc megfőzni.
-ha leves van, arra figyelj, hogy inkább a zöldséget és a levet edd, mint a tésztát (de persze mehet abból is, csak MÉRTÉKKEL)
-a nasikat, chipset, csokit próbáld teljesen elhagyni...ha nagyon édesszájú vagy, akkor magas kakaótartalmú étcsoki mehet KIS MENNYISÉGBEN, ritkán...tehát nem napi 1 tábla
-folyadék: napi 3 liter, leginkább víz, de lehet tea is, lehetőleg cukor nélkül, max édesítővel. ha most nagyon keveset iszol, akkor fokozatosan szoktasd magad a nagy mennyiségekhez.
Nagy vonalakban ennyi, nem túl drasztikus dolgok, de nálad már ezek betartása is látványos eredményt hozna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!