Szeretnék egészségesen táplálkozni. Hogyan kezdjem el?
1. Nem igazán vagyok konyhatündér
2. Nincs is sok időm, amit a konyhában tölthetnék. 3 helyen élek, de segíteni sehol sem tudnának, mert egyedül engem érdekel az étrendváltozás.
3. Nincs túl sok pénzem, ezért csak apránként tudom elkezdeni a változtatást. (pl sima étolaj helyett kókusz)
4. Sokat utazom és jó lenne, ha nem szendvicset vinnék magammal. (Kenyérféléket egyáltalán nem akarok enni)
5. Nem szeretem a hús ízét (csak a hal), de ritkán megeszem. (1-2 havonta 1x 1 falatot)
Segítsetek kérlek! Az is jó, ha linkeltek egy oldalt, amin részletesen le van írva minden.
Ha van hús mentes (max. hal) könnyen elkészíthető, egészséges receptetek akkor leírjátok nekem?
Mivel kezdjem a bevásárlást? Illetve mit cseréljek mire?Nyers ételek is érdekelnek.
Bármi tippet szívesen fogadok. :)
Sajnos ez tényleg igy van hogy az egészséges alapanyagokból készült ételek jóval drágábbak. Amit tudsz tenni igy az az hogy ekrülöd a cukrozott termékeket, és a fehér lisztet. Sajnos az egészséges lisztek 500Ft körül vannak mig a sima 150 Ft. Tehát mát itt bejöna pénz. a természetes egésszges édesitöknek (xilit, stevia, eritrit) is 1000 Ft fölött van kilója, igaz azért sokáig elég. A kókusz zsir is jóval drágább mitn a sima olaj. De ha csak 1-2 dolgot kiváltasz amikor van épp rá pénzed azzal máris tettél azért hogy egészsgesebben étkezz. Probálj meg adalékmentes ételeket venni. AMiben nincs sok tartósitószer meg szinezö meg izfokozó. Egyél sok gyümölcsöt zöldséget. Az hogy nem szereted a húst nem baj, sokan vagyunk igy, az egészséges táplálkozásnak nem feltétele a hús evés. Receptekkel meg tele van a net.
pl.
Ajánlom neked a nyersvegán életmódot.
Oda kell figyelni nagyon hogy mindenből meglegyen az annyi, viszont ha jól csinálod, akkor költségkímélő is, és egészséges is. Meg nyilván nem kell főzőcskézni.
Egyébként tényleg nehéz helyzetben vagy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!