Melyikben egészségesebb melegíteni az ételt? Gázon vagy mikróban?
A mikrohullámú sütő használatát igazán sokan ellenzik, állítólag nagyon egészségtelen, ha az ember az ételét "mikrózza".
Az ételed melegítését a helyedben a gáztűzhelyen végezném.
Állítólag a tűzön, az igazi tűzön melegített étel jobb, mint például az indukciós tűzhelyen, vagy elektromos főzőlapon készített! Tehát mindenképpen a gázTŰZhelyen melegített a legjobb.
(A legjobb, legegészségesebb pedig az, ha sok gyümölcsöt, zöldséget rágcsálsz, azokat nem is kell megfőzni, melegíteni. :-))
Azt az ételt,amit csak mikróban lehet melegíteni (pl.tészta),melegítsd ott,de a folyékony dolgokat inkább a gázon.Sok étel egyébként finomabb is ,ha nyílt tűzön melegíted.
Ha nagyon ellenérzésed van a mikroval ,majdnem mindent meg lehet melegíteni gázon is.Azt is hallottam már,hogy jót tesz,ha a mikróból kivéve egy kis pihentetés után már nem annyira káros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!