Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Elég 1300 kalória nekem?...

Elég 1300 kalória nekem? Adatok lent.

Figyelt kérdés

18 éves lány,168 cm,58 kg. Nos,kérdezem,1300 kalória elég egy napra? Az már nem számít koplalásnak,nem? Sok fehérjét eszem (csirke,túró,tojás fehérje) kb 120 gr körül szokott lenni,legalábbis az van belőve célnak. A szénhidrátot csökkentettem,az kb. 80-90 szokott lenni. Jó ez így?

(nem a súlyommal van a bajom,hanem a látszattal,kicsi fölösleg van rajtam,és formásodni szeretnék)

2015. jan. 22. 18:19
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Hu nagyon köszönöm! Bátyám gyúr,úgyhogy ő tudja,mit hogy kell csinálni,majd megkérdezem tőle. Szerintem elkezdem ezt az edzéstervet, amit linkeltem, itthonra tökéletes lesz. Aztán majd később majd meglátjuk.

Amúgy ha számolom is a kalóriát, akkor 1500 jó? A számolás számomra egy biztonságérzetet ad, így tudom, hol járok.

2015. jan. 23. 16:52
 12/15 Sowilo ***** válasza:
Tökéletesen fölösleges kalóriákat számolni, ráadásul át is verheted vele magad. 1500 kalóriával fogyni is lehet, meg be is lehet zsírosodni keményen. Az a lényeg, mi teszi ki azt a kalóriát. Elég a tápanyagmennyiségeket számolni. Fehérje, szénhidrát, zsírmennyiség annyi legyen mindig, amennyi kell, ennyi a lényeg. Ha minden stimmel, és nagyon érdekel, kiszámolhatod hogy ez mennyi kalória, de ne a kalóriamennyiség legyen az irányadó.
2015. jan. 23. 17:27
 13/15 A kérdező kommentje:
Igen igen,azt tudom,jóval nagyobb figyelmet szentelek a tápanyagokra. Szóval jó az,amit leírtam fehérje- és szénhidrátmennyiség?
2015. jan. 23. 18:28
 14/15 Sowilo ***** válasza:
Zsírról nem írtál semmit, pedig az is fontos, nem szabad nullára levinni. A fehérje az pont jó, a szénhidrátot is annak vélem, bár magadnak kell kitapasztalnod, mennyi az optimális mennyiség. Heti 1kg fogyás lehetséges zsírból, ha annál több megy, akkor izmot vesztesz, ilyenkor több kajára van szükséged.
2015. jan. 25. 20:57
 15/15 A kérdező kommentje:
A zsír 40 körül szokott lenni.
2015. jan. 25. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!