Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Van erre valami "tudományos"...

Van erre valami "tudományos" magyarázat? Vagy csak nálam működik ez ilyen furán?

Figyelt kérdés
Próbálok odafigyelni a helyes táplálkozásra. Súlyom normális, rendszeresen járok edzeni, jó formában vagyok. Azt a fura dolgot vettem észre, hogy ha sok zöldséget eszem, akár salátát (tehát nem puffasztó hüvelyeseket) akkor nagyon nagy lesz a hasam. Szinte abnormális, vékony vagyok és tökre kidudorodik. De nem fáj, nem érzem, hogy fel lennék puffadva, nem kínoznak gázok, semmi. Viszont nem tudom behúzni, szóval mégiscsak valami puffadás lehet. Ha viszont sok kenyérfélét eszem (amit ugye nem kéne) akkor totál tökéletesen lapos a hasam. Ez mitől lehet? Nem akarok mindig kenyérféléket enni.
2015. jan. 11. 20:44
 1/4 anonim ***** válasza:
Puffadás, általában nem jó emésztés, nem jó bélflóra összetétel miatt szokott lenni.
2015. jan. 11. 20:47
 2/4 A kérdező kommentje:
De mitől lehet? Miért pont a zöldségeknél? Amikor elvileg pont az lenne jó. Ez nem értem :)
2015. jan. 11. 20:52
 3/4 anonim ***** válasza:

"Tudományos" magyarázat az, hogy nem vagyunk egyformák. :)

Vannak általános szabályok, amik ugye azért általánosak mert sok mindenkire, de nem mindenkire érvényesek.

Te a zöldségekre valamiért érzékeny vagy a kenyérre meg nem (Kenyeret egyébként nem csak ezért, hanem a szénhidrát tartalma és annak minősége miatt nem lehet enni, de gondolom ezzel remélem nem mondtam újat.) Próbálj ki többféle zöldséget többféle módon. Lehet, hogy nyersen a paprika -ami hajlamosít a puffadásra, bár nem hüvelyes- felpuffaszt, míg párolva, lecsónak megcsinálva nem. Kísérletezz. Lehet párolni, főzni, fonnyasztani, sós lében áztatni, savanyúságként megvenni, stb, stb.Egyél mindig egyféle zöldséget egy nap és figyeld magadat. Biztos akad olyan zöldség és olyan eljárásmód amivel ki tudsz alakítani magadnak egy ízre is, hatásában is jó étrendet.

A zöldség és a kenyér amúgy sem helyettesítője egymásnak.

2015. jan. 12. 10:24
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem helyettesítője. De a gyakorlatban kenyeret azért esznek, hogy helyettesítsék a zöldségeket.
2015. jan. 12. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!