A mikrohullámú szétroncsolja a vitaminokat stb-ket avgy ez egy tévhit? (tudományos magyarázat)
sajnos igen...
[link] olvass bele
de keress rá az interneten is a mikro káros hatásaira...
Sokan azzal jönnek, hogy minden káros, akkor miért éppen ne a mikrót használjuk... hát sztem amit lehet azt védjük ki.
Pl mikró helyett tűzhelyen melegitsünk...
az a pár perc amit a tűzhellyel "elpazarolsz" lehet h majd éveket fognak jelenti...
pfff...
akkor tessék:
igy már jobb?
Mondjuk inkább azt nézd h ki irta: Forrás: Weixl-Várhegyi László, mérnök radiesztéta, életmód- és táplálkozási tanácsadó és terapeuta
a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületének tagja
A vitaminok nagy része hő hatására elbomlik. Például a C vitamin már 40 fokon bomlani kezd. Ergo, teljesen mindegy, hogy mikro, vagy tűzhely. A vitamin bevitelt inkább zöldség és gyümölcs formájában eszközöljük, ha lehet. Sokan azt hiszik, hogy a párolt zöldségek tele vannak vitaminnal. Ha elbomlanak hő hatására, akkor nem sok marad bennük. :)
A mikro mizériát meg felejtsük el végre, hiszen sok érv van ellene és mellette. Akár tudós uraktól is. Egy időben a "tudós" urak azt is terjesztették, hogy a mikro rákot okoz. Marhaság!
No ennyit "röviden". :)
Ha csak a vitaminokat vesszük, akkor a B12 vitamin sokkal gyorsabban bomlik le mikrohullámú sütőben mint hagyományos melegítéskor. Minden egyéb esetben azok a vitaminokat, melyek a mikrohullámú sütőben lebomlanak, a hagyományos sütés-főzés közben is ugyanúgy lebomlanak.
Ezzel szemben, ha a "satöbbiről" van szó, ott más a helyzet. Valami történik ugyanis a mikrohullám hatására, ami úgymond "megöli" az ételt. Az anyagok ott maradnak, de - úgymond - az élet energiája semmisül meg, amit mivel a magasabb rendű élő szervezeteknek élő, vagy élőből származó anyagot kell fogyasztaniuk, hosszabb távon nem bírnak ki.
A dologra vannak elméletek, de nincs egyértelmű tudományos magyarázat, az erre vonatkozó irodalom pedig inkonzisztens, ezért nem idéznék belőle. (Szerény véleményem szerint az ételben lévő víz nem fizikai tulajdonságait változtatja meg. A benne lévő életinformációt törli. (Ezzel kapcsolatban lásd Masaru Emoto vízzel kapcsolatos izgalmas kutatási anyagát és kísérleteit.)
Több ismert vizsgálat is alátámasztja viszont a mikrohullámú sütők problematikáját. Egy svájci kísérletben újszülött patkányokat úgy etettek, hogy lefejték a patkánymamát, majd a tejet eltették. Etetéskor a kontrollcsoport testhőmérsékletre hagyományosan felmelegített tejet kapott, a többiek tejét mikrohullámúban melegítették. Az eredmény: egy hét múlva a "mikrohullámos" csoportból egyetlen egyed sem élt.
Egy másik kísérletet bárki elvégezhet az otthonában.
Két ugyanolyan növény kell hozzá, az egyiket mikrohullámmal forralt vízzel, a másikat pedig csapvízzel kell locsolni. Az eredmény megdöbbentő:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!