Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Az embernek - meg a többi...

Az embernek - meg a többi emlősnek, madárnak, stb. - miért van szüksége vízre (és így milyen minőségűre)?

Figyelt kérdés

Én pl. úgy tanultam, hogy a desztilált víz szabályosan "mérgező". Ebből én józan paraszti ésszel gondolnám, hogy az emberi szervezetnek nem a H2O miatt van szüksége a vízre (pl. csapvíz). Viszont akkor mi miatt olyan elengedhetetlen? Az ionok miatt? Vagy a benne élő mikroszkopikus zöldek miatt?

Igazából amiatt kérdem, mert érdekelne, hogy az ivóvíz mesterséges előállításához milyen akadályokat, problémákat, tulajdonképpen minek a szintetizálását kéne megoldani.

2015. jan. 1. 00:54
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:

és kizárólag azt fogyasztaná el EGY NAP alatt

Bocsánat, nem három, >>1<< napot akartam írni! ;)

2015. jan. 7. 01:02
 32/34 anonim ***** válasza:
39%

De nem érted hogy nincs nagy jelentősége hogy ha én most hozzáférnék egy labor minőségű vízhez ami 10x tisztább a mostani gőzömnél (amiből egy néhány száz litert már megittam folyamatosan) akkor sem a véráramba lövöm be injekciós tűvel hanem megiszom .

Nem nagy kunszt egy nap meginni 3l tri desztillált vizet ,jó drága mulatság de semmi bajod nem lehet belőle hisz a minimumok minimuma 2l H2O egy felnőttnél ,ez csak az az érték ami az egészséged további szinten tartásához kell ,itt még nem dolgoztál ,nem beszéltél,csak egy széken ültél némán és mozdulatlanul egy 24°C os szobában. (orvosi kísérletek).

3l amúgy nem létező abszolút tiszta víztől még akkor sem borul az ionegyensúlyod ha aznap koplalsz .

Az emberi test nem hülye ,nagyon oda kell vágni neki hogy abba halj bele ami az élet feltételed.

Ezért akkor sem hígul sehogy se a véred ha 10évig minden nap 3l tri deszt vizet innál mivel helyesen táplálkozol mellette.

A víz mérgezésnek a két válfaja van ,a hirtelen és a lassú felborulás. A két cikkben hirtelen eseteket láthatsz ,rövid pár óra alatt 15l víz ivása kardio mozgás után!

A lassú az meg úgy néz ki hogy hiányosan táplálkozol de közben kiizzadod a sókat és napok alatt leszel rosszul mert közbe inni nem felejtesz el (ez se fenyegeti a magyart mert 1l vizet se iszik naponta).

De mint mondtam az emberi teremtmény egy nagyon összerakott "gép" ezért van az hogy ha beteg voltál ,hánytál ,vagy lefutottad a maratont akkor utána megakadályozhatatlanul elkezdesz sós ropit zabálni ,és nem krémesért fogsz rohanni a cukrászdába.(az majd utána jön miután felrúgva az európai unió ajánlott napi sózási limitjét életveszélyesen megsóztad az ebéded :D)

A test még védekezik úgy is hogy egymás után nem tudsz sokat nyelni (ezért csinálják azt a sör ivók hogy nem nyelik a sört hanem legurítják).

Ezenkívül a gyomrod is véges és ha telítődik megint csak kihányod .

Tehát a gyors vízmérgezéshez nagyon sok paraméternek kell teljesülnie hogy bekövetkezzen ,nem elég feltétlenül hülyének lenned.

A lassúnál is inkább egy betegség ami kockázati tényező lehet ,és szinte mindegy hogy 25x vagy 25 000 000x an híg az az oldat amit megiszol a véredhez képest.A veséd csak megköszöni ha nem egy 1/25 ös oldattal hanem egy milliárdodos oldattal kell dolgoznia.

2015. jan. 7. 10:59
 33/34 anonim ***** válasza:

"Egyrészt, én desztillált víz alatt inkább oldószert értenék, mintsem híg oldatot,"

Pedig leírtuk, hogy a desztillált víz és a sima csapvíz / ásványvíz (híg oldat) nagyon közel állnak egymáshoz.

A csapvíz is oldószer, Kérdező.

"a kérdésem második része miatt is (ld. fentebb: víz mesterséges előállításának lehetőségei)"

Erre én már az elején válaszoltam. Elő lehet állítani vizet: el kell égetni hidrogént oxigén jelenlétében. Ennyi, az égéstermék a víz. Csak éppen drága a hidrogén gáz és az oxigén gáz, a víz sokkal olcsóbb.

"Bár sejtem, le leszek lőve, mondván hogy ilyet nem lehet. "... pedig lehet.

"Ezt a vitát (alias mérgező vagy sem a desztilált víz) úgy lehetne jól eldönteni, ha valaki felvállalná, hogy 3 liter orvosi minőségű desztilált vizet vesz"

Ha nem túl drága, én veszek. Mondjuk vannak, akik desztillált vizet isznak, csak nem tudunk most róla, hogy a Peti csak tiszta vizet iszik.

De ennyi erővel azt sem tudjuk, ha én tényleg kipróbálom akkor az igaz-e vagy csak ide kamuzom.

Amúgy a haláltól nem félek, a kínhalált háát.. mivel meghalnék a végén, ezért attól sem félek, megéri. Kizártnak tartom hogy bajom lenne..

"Csak sajnos ez egy veszélyes fogadás lenne, ugyanis ott van a másik lehetőség... :/ "

Mi a másik lehetőség? Az, hogy nem halunk meg? Na ne ijesztgess, előbb-utóbb mindenképpen meghalunk.

"Főleg az után, hogy a két linkelt cikkből megtudtam, hogy a vízmérgezés csak órák után okoz rosszullétet, amikor már visszafordíthatatlan a dolog."

.. bezzeg amikor kenyeret eszel, akkor nem gondolsz rá, hogy 10 év múlva mondjuk autoimmun betegséged lesz a glutén miatt és olyan kínokat fogsz átélni, hogy egyetlen vágyad az lesz, bárcsak meghalnál pár óra alatt vízmérgezésben..

2015. jan. 7. 15:03
 34/34 anonim ***** válasza:

Értelmetlen kiélezni a dolgot desztvízre mert a vérhez képest a csapvíz is halálosan híg 25x e tehát ha még ezt tovább hígítod 1000x vel az sem lesz sokkal halálosabb csak egy hajszállal.

Olyan ez mint amikor a fényképeződdel zoomolsz ,a legnagyobb változás (eltérés)a 2x. Ahogy tolod neki a közelítést 20x után azt fogod észrevenni hogy alig nagyít valamit de a számláló már 100x nál jár aztán 300x aztán 1000x de még mindig nem vagy benne a holdkráterben.

2015. jan. 7. 15:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!