Röntgent felvételt hogyan érdemes digitális fényképezővel lefotózni, hogy az a lehető legjobb minőségűre sikerüljön?
Emailben kell majd elküldenem, és fontos, hogy ne legyen elmosódott vagy sötét, és a címzett viszonylag jól lássa a részleteket.
Hogyan fotózzam?
TErmészetes fény legyen mögötte, vagy lámpával világítsam hátulról? És hogyan állítsam be a gépet?
Filmre készített röntgent képet kellene lefotózni, és kizárólag a digitális fényképezőgép jöhet szóba, mert ez van. Szkennelni jelenleg nincs lehetőségem, épp ezért tettem fel így a kérdést. Tehát most alternatív lehetőség nincs. Legalábbis nem hinném, hogy házilag még létezne más megoldás, ha nincsenek hozzá eszközeim, mint pl a szkennel...
Valaki tudna segíteni?
Esetleg aki csinált már ilyet...?
Orvosnak lesz?
Tipp, nem biztos, hogy kifogástalan lesz. Sőt!
Napfényes ablakra ragassz fel síma, fehér, vékony papírlapot. Mondjuk gyűrődésmentes zsírpapírt, pauszt. Az elé a filmet. A nap hátulról megvilágítja, a papír szétszórja a fényt. Megpróbálsz nagyon pontosan szembe állni vele a fényképezőgéppel, s exponálj.
A feléd eső oldalon a filmre a lehető legkevesebb fény kerüljön! A legjobb az lenne, ha egy dobozból még egy alagutat is fabrikálnál köré.
Ja és persze, akárhogy fotózod, utólag feljavíthatod valamilyen progival.
Én a PhotoFiltre nevű ingyenest szoktam használni. Egy nyomás az élesítés gombra, egy a gamma korrekcióra, egy a kontrasztra, és egyből látványos a javulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!