Mi az oka, hogy Magyarország első helyen szerepelt az OECD 2014-es egészségügyi felmérésében, elhízottság kategóriában?
A népesség 28,5 %-a elhízott. A második hely az Egyesült Királyság 24,7 %. Miért túlsúlyosak itthon az emberek?
Gondolom a rendszertelen étkezés/egészségtelen étkezés/testmozgás hiánya, de miért nem figyelnek erre a magyarok?
Sokkal nagyobb szerepe van itt a megszokásnak és a hagyományoknak, mint a pénznek.
Egy adag sült csirkemell salátával kevesebbe kerül mint egy nagy fazék rakott krumpli. De anya ezt főzte, meg a mama is meg a szomszéd is és különben is nem vagyunk mi nyulak, meg egyék a zöldséget a hülye vegák. Nekünk jó a darás tészta, lángos, pogácsa, meg minden mellé kell még kenyér is, különben "nem lakok jól". A liszt se olcsó meg a cukor se, mégis fogynak bőven.
A fejekben van baj, nem a pénztárcákban.
Vannak emberek akiknek tényleg nincs pénze még kenyérre se DE ők azért egy szűk kisebbség valljuk be, a lakosság nagy része megtehetné, hogy egészségesebben él, de ez egyszerűen nem divat nálunk.
11-es.
Teljesen egyetértek veled.
Ahhoz, hogy félórát (esetleg egy órát) mozogjon - sportoljon valaki nem kell gazdagnak lenni.
Gimnasztikához - futáshoz nem kellenek vagyonok.
A zöldségevéssel kapcsolatban csak annyit, hogy én is úgy étkezem mint a magyar átlag - kenyér tészta stb...
Nem eszem több zöldséget - gyümölcsöt mint az átlag.
Rendszeresen sportolok 14 éves korom óta futok kerékpározom pedig 42 éves vagyok (már írtam egy válaszomban) és nem vagyok elhízva. Ha valamely oknál fogva 3-4 napot kihagyok (még csak nem is tornázom) már érzem, hogy hiányzik a mozgás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!