Sempus kérdése:
Fizessem itthon a TB-t, ha 3 hónapot külföldön vagyok és erre külön kötöttem biztosítást?
Figyelt kérdés
3 hónapot külföldön töltök és ha igénybe kell vennem a biztosítást, amit erre kötöttem, akkor ellátnak itthon ha nincs fizetve közben a havi TB biztosításom?2014. jún. 12. 09:26
1/2 anonim válasza:
TB-t akkor nem kell fizetned, ha kijelentkezel az OEP-nél és felfüggesztik a TAJ számodat. Ezt akkor lehet megtenni, ha másik EU/EGT-s országban jogviszonyod keletkezik.
Attól még hogy kötsz pl utasbiztosítást, kell fizetned a TB-t (eü szolgáltatási járulékot).
2/2 anonim válasza:
Abban az időszakban, amire fizeted a privát biztosításodat, ellátnak itthon (pl. ha szabira hazajössz), max. ki kell fizetned és majd a biztosító utólag megtéríti, ha olyan ellátást kaptál, amit térítenek (lehetnek kizárások, érdemes elolvasni). Viszont itthon vagy jelentkezz ki, vagy fizesd be arra a 3 hónapra, mert különben úgy jársz, mint én, aki kis bután úgy gondolta, hogy ha nem veszi igénybe a tb-t, nem kell fizetni...így most van három évnyi hátralékom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!