Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi az oka, hogy Magyarország...

Mi az oka, hogy Magyarország első helyen szerepelt az OECD 2014-es egészségügyi felmérésében, elhízottság kategóriában?

Figyelt kérdés

A népesség 28,5 %-a elhízott. A második hely az Egyesült Királyság 24,7 %. Miért túlsúlyosak itthon az emberek?

Gondolom a rendszertelen étkezés/egészségtelen étkezés/testmozgás hiánya, de miért nem figyelnek erre a magyarok?

2014. dec. 27. 16:33
1 2
 1/12 anonim válasza:
85%

Az okok nyilvánvalóak, ahogyan a megoldás is az!

Szegénység növekedése, élelmiszer helyett olcsó szemetet eszünk, kimozdulni sincs pénzük az embereknek, és megy az agymosó fotelhez bilincselő elmeprogramozás 0-24-ig, INGYEN!

2014. dec. 27. 17:00
 2/12 szántóvető ***** válasza:
87%
az hogy miket eszünk pénzkérdés.többnyire a legolcsóbb,patkányból készült termékekre futja csak,ami tele van zsiradékkal a tartósítószerek meg az ízfokozók mellett.rohan az ember épp eleget a megélhetése végett reggeltől estig,hétvégén meg örül ha pihenhet.embereket nem is lehet látni ilyenkor az utcán.
2014. dec. 27. 17:01
 3/12 anonim ***** válasza:
58%
Mer kényelmesebb napi 4-5 órát bámulni az agysorvasztó tv műsorokat, mint mozogni egy órát. Vagy egy kicsit kertészkedni,értelmes elfoglaltságot keresni.Esetleg foglalkozni,játszani a gyerekekkel.
2014. dec. 27. 17:04
 4/12 anonim válasza:
100%
Mert az egészséges életmód is olyan jól működik mifelénk, mint úgy általában bármi más.
2014. dec. 27. 17:06
 5/12 anonim ***** válasza:
28%
Jaj éheznek az emberek, jaj, Magyarországon miden második ember éhezik, jaj, mindenki létminimum alatt él, jaj!
2014. dec. 27. 17:07
 6/12 anonim válasza:
28%

Na megérkeztek a fideszes bérkommentelők is.

A szegények között több az elhízott mint a gazdagok között. Miért?

Mert a szenny kajákban vannak a hizlaló zsiradékok és egyéb összetevők.

Másik: Testmozgás. Ha az adott ember nem szeret futni (20 ezer forintos cipő nélkül, a térded kinyírja), akkor kb konditerem a másik megoldás, ahova bérlet megint nem olcsó dolog.

Egyéb testmozgató programok többsége megint pénzbe kerül.

Hol éltek ti amúgy? Azt hiszitek, hogy van erre az embereknek felesleges 5 ezer forintjuk?

Az ország nem csak pestből meg győrből áll....

2014. dec. 27. 17:24
 7/12 anonim válasza:

""Szegénység növekedése, élelmiszer helyett olcsó szemetet eszünk, kimozdulni sincs pénzük az embereknek,""

Akkor szerinted azért elhízottak a Magyarok mert olcsó szemetet eszünk és szegények vagyunk nincs pénzük az embereknek

2014. dec. 27. 17:30
 8/12 anonim válasza:

Így van 7-es. Pont azért. Nincs pénz normális összetételű kajára, gyümölcs meg zöldségre meg főleg.

Nálunk is ez van, mondjuk én olyan fajta vagyok, aki nem tud hízni.

Tudod mennyibe kerül ha veszel minden napra egy kiwi-t pl? Meg vitaminok? Bakker, totálisan máshol éltek....

2014. dec. 27. 17:38
 9/12 anonim válasza:
100%

Magyarországon csak a pompát látni meg a vadiúj kocsikat!

Habony Árpád "életművész"- félék korzóznak mindenütt mert a többség, akit nem is lehet látni, arra sincs pénze, hogy kimozduljon a vackából!

Krumplit tésztát meg zsíros kenyeret eszik...

Ezt a tömeget csak akkor látni amikor ingyen ételt osztanak!

Na akkor látni!

2014. dec. 27. 17:39
 10/12 anonim válasza:

""Ha az adott ember nem szeret futni (20 ezer forintos cipő nélkül, a térded kinyírja""

42 éves vagyok. Soha nem volt 20 ezer forintos edzőcipőre pénzem pedig 14 éves korom óta rendszeresen kerékpározom és futok.

Aki szeret futni - sportolni az megteszi akkor is ha szegény és akkor is ha gazdag.

Jelenleg is minimálbérért dolgozok és egy 2000 forintos "piaci" cipővel edzek. Nem azért vagyunk első helyen az elhízásban mert nincs pénz egy 20 ezer forintos edzőcipőre hanem azért mert a Magyar embereknek mentalitásán kellene megváltozniuk - inkább otthon ülnek mint naponta legalább félórát sportolnának.

Például én 42 évesen munka mellet is napi rendszerességgel (télen csak heti 1-2 alkalommal futok 2-3 kilométert inkább télen csak tornázni szoktam) kerékpározom naponta legalább 20-30 kilométert - szabadnapon előfordul 60-70 kilométeres táv is.

Mivel nem vagyok már 20 éves ezért a korosztályomból sokan "furcsán néznek rám" épen azért mert sportolok,van olyan ismerősöm aki szerint én egy "futó bolond" vagyok.

Ezen kellene változtatni - az emberek felfogásán.

Akkor talán nem lenne ennyi érrendszeri beteg és elhízott.

2014. dec. 27. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!