Szőlőcukortól lehet hízni?
Na most akkor melyik???
Azt tudom, h a cukor azt csinálja, amit az első válaszoló írt, de a szőlőcukor is??
Még szép, hogy teljesen felszívódik és teljesen lebomlik. De pont ezért a lebontása során lesz Ac-CoA, mely mehet tovább a terminális oxidációba, ahol "elég", de ha nincs szüksége a szervezetnek energiára, akkor az Ac-CoA-ból bizony ZSÍR lesz.
A nádcukor (=sima cukor), egy glükóz (=szőlőcukor) és fruktóz molekulából áll, de már az emésztés során is felbomlik az összetevőkre és a fruktóz (gyümölcscukor) is átalakul a metabolizmus során glükózzá...
Magyarul, egy "sima cukor" molekulából 2 molekula glükóz képződik (mert a fruktóz is azzá alakul), míg 1db glükózmolekula marad 1db glükóz molekula. Míg mindkettő kb. egyformán édes. (A fruktóz azért jobb, mert az édesebb, és szintén csak monoszacharaid).
A kérdésedre pedig a válasz tömören: Igen, hizlal.
A második válaszolónak:
Ha valamihez nem ért, akkor inkább ne szóljon hozzá...
Mellesleg, pont az NEM hizlal, ami NEM bomlik le, mivel az kijön, mint salak, de ami lebomlik, azt bizony felhasználja a szervezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!