Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szerintetek nagyon megviseli...

Szerintetek nagyon megviseli a gyomromat, lesz valami bajom (lassan 2 eve ez megy)?

Figyelt kérdés
A lenyeg hogy en igenyes vagyok. Ahogy egy nőnek /egy lanynak kell ! Viszont 9. ota van fogszabalyzom. Igazabol mar nem is erzem ugy ,mint eleinte. Szval termeszetesen mar nem faj mikor beszelek vagy eszek. Viszont egy bajom van. En ugye reggel 6 kor kelek kb 06:20 kor reggelizek. Azutan persze rendbe szedem magam stb.. Viszont az iskolaban semmit nem eszek . Hiaba korog a gyomrom mint az allat en nem vagyok hajlando csak otthon enni. Kb olyan 4 utan erek haza. Addig csak vizet vagy mas uditot iszogatok. Az oka a dolgoknak hogy utalom mikor az etel darabok beleragadnak a foszabalyzomba . Undorito ,hiszen kiszurja az ember szemet. Eltaszito a latvanya . A suliban mas lany is viseli a fogszabalyzot , de mintha oket nem erdekelne ez a problema (tomik magukat ... a latvany nem szep de,valahogy csak kiszedik husos feher maradekot... ) persze ez csak akkor van ha suliban vagyok. Am mindig van nalam fogpiszkalo de na..

2014. nov. 25. 18:19
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nem is szeretnek a foldre kerulni.. Csak tudod mar olyan sokaig csinaltam ezt a nem eszem dolgot ,hogy idezo jelbe raszokott a szervezetem. Csak azert irtam ezt a kerdest ide mert kivancsi voltam lesz e bajom. Am nagyon koszonoma tippeket is ! Hasznalni is fogom ;)!
2014. nov. 25. 18:56
 12/20 A kérdező kommentje:
Am lehet hulyenezk neztek , de a joghurt-tol is "feltem"jo hosszu ideig . Tudom nem vagyok normalis...
2014. nov. 25. 19:01
 13/20 anonim ***** válasza:
Lesz következménye. Jó kis gyomorfekély. Ne szórakozz ilyennel.
2014. nov. 25. 19:03
 14/20 anonim ***** válasza:
Biológia tanárom mondta, hogy a gyomrot úgy lehet elképzelni könnyen, hogy az ökölbe szorított kezeden az ujjaddal "simogatod" a tenyeredet, tehát így a has az folyamatosan mozog. Ezért van az, hogy korog a gyomrod. Képzeld el, milyen, hogyha nincs benne semmi... mintha egy motort nem oljoznál, vagy nem mennél a betonon, hanem csúsznál (és összeérne a bőröd és a beton).
2014. nov. 25. 19:26
 15/20 anonim ***** válasza:

Nem tudhatom, Neked lesz-e bajod (fiatal szervezet sokat kibír, persze erre nem illik számítani), de ha már remegsz az evéshiány miatt, az eléggé intő jel. Valamit egyél. Nem mindent kell rágni. Vagy ha tudsz, reggelizz sokat (nem térfogatban, kalóriában s persze tápanyagban). De minimum valami iható cucc jó lenne az iskolában, az nem ragad a fogszabályzódba.

Elég határozottnak tűnsz, a fogszabályzós problémádat pedig megértem (durva nagyon. nekem mindig rosszak voltak a fogaim, de szabályozni nem kellett őket. pedig egyetlen rosszul nőtt szemfog miatt akarták...). De enned akkor is kell s mivel megoldható bizonyos típusú ételekkel, nem értem, miért kellene összeesned vagy akár "csak" szenvedned az éhségtől.

Az üdítőt nem tartom az igazinak... Legalább rendes gyümölcslé lenne, bár én attól is csak éhes lennék, nem is ok nélkül.... De a semminél talán jobb.

(Ha rólam lenne szó, simán megoldanám zsír és fehérje alapú itallal, de az én étrendem kissé abnormális :))

A fejlődő szervezethez nem értek, felnőttként tuti nem feltétlenül gond az akár napi 1 evés sem, sokan élnek úgy életmódszerűen, mert nekik s céljaiknak az esik jól. De ez egyén- s étrendfüggő, biztos vagyok benne, hogy sokaknak nem felelne meg. Nagyon sokfélék vagyunk s elég fontosnak tartom, hogy figyeljünk a saját testünk jelzéseire, úgy étkezzünk s éljünk, ahogy a mienknek jó. Néha vannak zavaró körülmények, de ha meg lehet oldani a szükséges étkezést, oldjuk meg.

2014. nov. 25. 19:30
 16/20 anonim ***** válasza:

#14: Pont egy biosztanár mondja ezt? Akkor mi a helyzet pl. a jegesmedve anyával, aki szoptat, jó zsíros tejet termelve s már hónapok óta nem evett semmit? Nyilván nem jó neki, de kibírja a teste eme extrém helyzetet is. Sok állatfaj van, aki biza nem jut napi 5-ször friss ételhez (egyeseknek mondjuk nem is kell, elég sokhetente valami). Az ember sem evett állandóan a kezdetekkor... Erre lehet mondani, hogy jobb, ha mindig van mit enni és használjuk ki, nem is azt mondom, hogy böjtöljünk, csak hogy a test nem robban le olyan egyszerűen, mint egy olajozatlan motor. Sokszor meglep, mennyit kibír. S ha nagyon durva bánásmód mellett is elhúzza jó ideig, akkor az a szolid esemény, hogy pl. 12-20 órán át nem jut táplálék a gyomorba, igazán nem lehet olyan vészes, főleg, ha a test közben remekül elvan s nem ad semmiféle jelet, hogy ne tetszene neki valami (ez mondjuk nem garancia semmire, sajna sokszor van, hogy a test nem szól, csak egy ponton tönkremegy. nekem egész jó vele a kommunikációm, meg is becsülöm).

A gyomornak teljesen normális működése, hogy olykor üres. A motornak az olajozatlan működés nem.

2014. nov. 25. 19:37
 17/20 A kérdező kommentje:
Koszonom az ertekes valaszokat !:)
2014. nov. 25. 19:44
 18/20 A kérdező kommentje:
Am nekem soha nem volt olyan borzalmas fogazatom. Olyan altalanos volt. Elol kicsit nagyon NAGYON kicsit egymason volt a 2 fogam. Nem volt olyan veszes . Vampir fogam is volt, de az se olyan fuu de nagyon nagy volt. Senkinek nem szurta a szemet,még a csalad tagjaim sem mondtak hogy fogszabalyzo kene.. Pedig ok ha kell oszintek. Csak lett egy rokonunk aki pont fogorvos... Es olcson mondhatom ingyen kezel . Ami jo es tudom masok ezt nem engedhetik meg. Nekunk is nagy mazli ugy voltak a szuleim vele ,hogy ha van egy ilyen lehetoseg miert is ne. Persze en is orulok,hiszen bolond lennek nem orulni. (csak ezek a apro problemak... XD) ezutan joghurtozok ahogy javasoltatok:)
2014. nov. 25. 19:55
 19/20 anonim ***** válasza:

16-os!

Hidd el, hogy nem jó, ha hosszú ideig (értsd. évekig) napközbe nincs a gyomorba semmi, és ezt olyan szinten, hogy ájulás közelbe kerül az illető.

"Sok állatfaj van, aki biza nem jut napi 5-ször friss ételhez"

Igen, és mivel az állatok nem jutnak meleg ételhez, meg amúgy is kik vagyunk mi emberek, hogy megsüssük a húst; együnk mi is együnk nyers húst!

2014. nov. 25. 20:17
 20/20 anonim ***** válasza:

#19: Ne ragadj ki mondatokat, direkt írtam, hogy tudom, hogy ez nem jelenti azt, hogy nekünk se kell sokáig ennünk... Csak hogy a test evolúciósan azért fel van készítve némi éhezésre. Teljesen jó folyamatok indulnak be olyankor.

Mondjuk nekem mindegy, én nem fogom megtömni magam csak azért, mert mások szerint az úgy jó.

Az ájulásközeli állapotig éhezés természetesen rossz, de ezt írtam is korábban s ajánlottam is a kérdezőnek, hogy egyen napközben.

Én napok után sem ájulok el, bár olyan sokáig csak egyszer nem ettem. Viszont a mindennapi minimum 12-16 órás evési szünetre szükségem van, nagyon-nagyon erős ellenállás van bennem ennek a megszakítása ellen, én magam nehezen tudnám rákényszeríteni magam arra, hogy egyek, ha nem kívánom és nem igénylem. S mivel rengetegen élnek így, miközben dolgoznak, edzenek, élik az életüket, még csak úgy sem tűnik számomra, hogy valami különleges lennék emiatt.

2014. nov. 25. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!