Szerintetek nagyon megviseli a gyomromat, lesz valami bajom (lassan 2 eve ez megy)?
Nem tudhatom, Neked lesz-e bajod (fiatal szervezet sokat kibír, persze erre nem illik számítani), de ha már remegsz az evéshiány miatt, az eléggé intő jel. Valamit egyél. Nem mindent kell rágni. Vagy ha tudsz, reggelizz sokat (nem térfogatban, kalóriában s persze tápanyagban). De minimum valami iható cucc jó lenne az iskolában, az nem ragad a fogszabályzódba.
Elég határozottnak tűnsz, a fogszabályzós problémádat pedig megértem (durva nagyon. nekem mindig rosszak voltak a fogaim, de szabályozni nem kellett őket. pedig egyetlen rosszul nőtt szemfog miatt akarták...). De enned akkor is kell s mivel megoldható bizonyos típusú ételekkel, nem értem, miért kellene összeesned vagy akár "csak" szenvedned az éhségtől.
Az üdítőt nem tartom az igazinak... Legalább rendes gyümölcslé lenne, bár én attól is csak éhes lennék, nem is ok nélkül.... De a semminél talán jobb.
(Ha rólam lenne szó, simán megoldanám zsír és fehérje alapú itallal, de az én étrendem kissé abnormális :))
A fejlődő szervezethez nem értek, felnőttként tuti nem feltétlenül gond az akár napi 1 evés sem, sokan élnek úgy életmódszerűen, mert nekik s céljaiknak az esik jól. De ez egyén- s étrendfüggő, biztos vagyok benne, hogy sokaknak nem felelne meg. Nagyon sokfélék vagyunk s elég fontosnak tartom, hogy figyeljünk a saját testünk jelzéseire, úgy étkezzünk s éljünk, ahogy a mienknek jó. Néha vannak zavaró körülmények, de ha meg lehet oldani a szükséges étkezést, oldjuk meg.
#14: Pont egy biosztanár mondja ezt? Akkor mi a helyzet pl. a jegesmedve anyával, aki szoptat, jó zsíros tejet termelve s már hónapok óta nem evett semmit? Nyilván nem jó neki, de kibírja a teste eme extrém helyzetet is. Sok állatfaj van, aki biza nem jut napi 5-ször friss ételhez (egyeseknek mondjuk nem is kell, elég sokhetente valami). Az ember sem evett állandóan a kezdetekkor... Erre lehet mondani, hogy jobb, ha mindig van mit enni és használjuk ki, nem is azt mondom, hogy böjtöljünk, csak hogy a test nem robban le olyan egyszerűen, mint egy olajozatlan motor. Sokszor meglep, mennyit kibír. S ha nagyon durva bánásmód mellett is elhúzza jó ideig, akkor az a szolid esemény, hogy pl. 12-20 órán át nem jut táplálék a gyomorba, igazán nem lehet olyan vészes, főleg, ha a test közben remekül elvan s nem ad semmiféle jelet, hogy ne tetszene neki valami (ez mondjuk nem garancia semmire, sajna sokszor van, hogy a test nem szól, csak egy ponton tönkremegy. nekem egész jó vele a kommunikációm, meg is becsülöm).
A gyomornak teljesen normális működése, hogy olykor üres. A motornak az olajozatlan működés nem.
16-os!
Hidd el, hogy nem jó, ha hosszú ideig (értsd. évekig) napközbe nincs a gyomorba semmi, és ezt olyan szinten, hogy ájulás közelbe kerül az illető.
"Sok állatfaj van, aki biza nem jut napi 5-ször friss ételhez"
Igen, és mivel az állatok nem jutnak meleg ételhez, meg amúgy is kik vagyunk mi emberek, hogy megsüssük a húst; együnk mi is együnk nyers húst!
#19: Ne ragadj ki mondatokat, direkt írtam, hogy tudom, hogy ez nem jelenti azt, hogy nekünk se kell sokáig ennünk... Csak hogy a test evolúciósan azért fel van készítve némi éhezésre. Teljesen jó folyamatok indulnak be olyankor.
Mondjuk nekem mindegy, én nem fogom megtömni magam csak azért, mert mások szerint az úgy jó.
Az ájulásközeli állapotig éhezés természetesen rossz, de ezt írtam is korábban s ajánlottam is a kérdezőnek, hogy egyen napközben.
Én napok után sem ájulok el, bár olyan sokáig csak egyszer nem ettem. Viszont a mindennapi minimum 12-16 órás evési szünetre szükségem van, nagyon-nagyon erős ellenállás van bennem ennek a megszakítása ellen, én magam nehezen tudnám rákényszeríteni magam arra, hogy egyek, ha nem kívánom és nem igénylem. S mivel rengetegen élnek így, miközben dolgoznak, edzenek, élik az életüket, még csak úgy sem tűnik számomra, hogy valami különleges lennék emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!