Miért nem fogyasztanak az európai emberek rovarokat?
Európán kívül a világ számos helyén fogyasztanak rovarokat,de manapság ezeken a helyeken is kezdd alábbhagyni a rovarkultusz. Európában teljes mértékben elvetik ezen lények bármilyen jellegű felhasználását,fogyasztását. A rovarok közül rengeteg fogyasztható faj él például Magyarországon is. Táplálóbbak,mint a húsok,sőt egészségesebbek is.
A tengeri ínyencségeket persze sokan kedvelik,annak ellenére,hogy azok az állatok általában dögevők,a rovarok pedig friss növényekkel táplálkoznak. Nagyon sok felhasználási és tálalási módjuk van és mi mégsem használjuk ki,szerintetek ez miért lehet?
Errefelé elég jó földek voltak ahhoz, hogy ne legyen gond az állattenyésztés, elég régi tradíció ez, az étkezési kultúra is így alakult ki.
Nem tudom, milyen rovarokra gondolsz, nekem alapból egyikhez sem lenne kedvem, bár én érdeklődő típus vagyok s ha megfelelően megsütnék nekem őket, s meggyőzően állítanák, hogy nem keserű az adott egyed, akkor megkóstolnám őket simán. De csak mert látok egy nagyobbacska rovart a kertben... Inkább a szomszéd tyúkjainak adom azt, aminek a halálát kívánom, az pedig tojik tojást, amit néha megveszek... No igen, nem hiszem, hogy egy sült rovar jobb lenne, mint a finom házi tyúktojás :D Inkább csak érdekesség, de a magyarok zöme szerintem nem lenne rá vevő... Annyira egyszerű normál, jó ételhez jutni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!