Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szerintetek mennyire normalis...

Szerintetek mennyire normalis egy nap, csak egyszer etkezni?

Figyelt kérdés

Volt mar regebben is igy, hogy csak egyszer ettem, utana falasi rohamom lett ra par napra. Probaltam rajta valtoztatni, de most ujra ezt csinalom. Most mar nem is tudom hany napja. Raadasulerre ratesz arra is , hogy a bolcsessegfogam miatt most nagy fajdalmaim vannak. Vitaminokat szedek, de erzem nagyon gyenge az immunrendszerem, par oraja herpesszem is lett.

Amugy nincs ehseg erzetem.

Nem vagyok sovany, az utobbi fel evben fel is szedtem par kilot, ami nem feltetlenul jo, mert alacsony vagyok(163cm) es most mozgok olyan 58-59 kg kozott.

Szetintetek mit csinaljak?

2014. nov. 7. 20:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szerintem írj ki rendes kérdést, mert ez eléggé kaotikus. Sok a helyesírási hiba is.

Napi ötszöri étkezés a normális, alkalmanként kisebb adagok. A reggeli legyen szénhidrátszegény, az ebéd bőséges.

A vitaminok és fogfájás kapcsolata nem tiszta.

Ne vitaminkészítményeket egyél, hanem vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket.

Herpeszt végkép nem értem, mit keres itt.

2014. nov. 7. 20:29
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem a kérdező hibája, hogy te nem érted, mit keres itt a herpesz.
2014. nov. 7. 20:36
 3/11 anonim ***** válasza:
A herpesz vírustól van, nem a napi egyszeri étkezéstől. A vitaminszedés sem passzol a kérdéshez. Nem az én hibám, ha te nem érted, hogy én mit nem értek.
2014. nov. 7. 20:49
 4/11 anonim ***** válasza:

van pár olyan étrend ami ilyesmire alapul pl a harcosok étrendje,vagy leangains,de az mára már tény,hogy 16 óra böjt után katabolikus állapot következik,szóval ha sportoló vagy akkor ezzel azért érdemes kalkulálni.

Ezért szokták böjtöléses protokolnak inkább a 16/8 módszert alkalmazni a sportolók,amikor is a 8 órában eszel 2 óránként és persze kalóriára kiszámolva,nem összevissza minden sza-rt.

2014. nov. 7. 22:23
 5/11 anonim ***** válasza:

Nekem sem világos teljesen minden és sanszos, hogy a kérdezőnek egyáltalán nem normális az ilyen, de alapvetően semmi baj nincs a napi egyszeri étkezéssel, ha az adott egyénhez az passzol, jól és energikusan érzi magát úgy, minden szükséges tápanyagot és megfelelő mennyiségű kalóriát bevisz... Az étrend is sokat számít, zsír alapúnál sokkal ésszerűbb és tarthatóbb a kevés étkezés, mint szénhidrátosnál...

Az éhségérzet hiánya sokaknál megvan, attól még lehet rossz a testnek, ha ritkán vagy keveset eszik az ember! Néha egyesek előadják a fogyókúrás témakörben, hogy ők nem éheznek, sosem éhesek és 600 kalóriánál több nem fér beléjük. Na ilyenkor nem működik jól az éhségérzet.

2014. nov. 7. 23:03
 6/11 anonim ***** válasza:
napi 4-5szöri étkezés az egészséges, már csak a vércukor szinted miatt is. Ha éhes vagy, ha nem, egyél és kész. Ha ezt folytatod amit csinálsz, később komoly gondok lesznek.
2014. nov. 8. 00:33
 7/11 A kérdező kommentje:

Nem tudom ezen mit nem lehet erteni.

Sajnos altalaban csak egyszer eszek, vagyis nem reggelizek, ebedelek, hanem max. csak vacsorazok.

Tegnap pl. csak egy tojasrantottat ettem. Erre az egyszeri evesre, pedig ra is tesz meg a fogfajasom is. Gondolom azert sokan nem nagyon etkeznek fajo foggal.

Tudom, hogy nem normalis , azert is kerdeztem , hogy ilyenkor mi a teendo.

Nem sportolok amugy.

2014. nov. 8. 02:20
 8/11 A kérdező kommentje:

Vitaninok azert kellenek , hogy keruljon "vmi" azert a szervetembe, amit ugye bar az etkezes hianya miatt nem tudok bevinni.

Azert is irtam, hogy gyenge vagyok, mert altalaban ilyenkor jon ki rajtam a herpeaz.

2014. nov. 8. 02:27
 9/11 anonim ***** válasza:
Azt kérdezed, mennyire normális. Nos, nagy valószínűséggel az általad is folytatott gyakorlat vezetett nálam cukorbetegséghez. Orvos ezt mondja.
2014. nov. 8. 08:09
 10/11 kornytech válasza:

Egyél naponta legalább 3-szor, de inkább 5-ször. Reggeli, ebéd vacsora nagyobb adag, tízórai, uzsonna kisebb.

A bölcsességfog miatt nehezebb enni, de ha pépes dolgokat eszel, joghurtot, főzeléket, azt sokkal könnyebb.

2014. nov. 11. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!