Magas koleszterin fiatalon. Mit kellene tennem?
Nemrég kiderült, hogy nagyon magas a koleszterinem, és fogalmam sincs, hogy mitől lehet. Nem eszem zsíros ételeket, viszont sok zöldséget, gyümölcsöt. Nem ülök egész nap...jó, nem sportolok rendszeresen, de a munkám elég sok mozgással jár. Szerintem nem vagyok túlsúlyos: 165cm, 53kg. A koleszterinszintem (amikor kiderült) 9 volt. Azt hittem, hogy elírtak valamit a laborban, úgyhogy elmentem még egyszer. Most 11 lett az eredmény. És ezek mellett az LDL ami nagyon sok. Elmentem a körzeti orvoshoz, aki rögtön felírt koleszterincsökkentőt, és azt mondta, hogy ezt már mindig szednem kell. Elolvastam, hogy milyen mellékhatások lehetnek, és eléggé megijesztett a dolog. Időközben megtaláltam egy régi vérvételi eredményt (16 évesen vettél le) és már ott is 7,6 volt, ami szintén magas...de akkor nem mondott az orvos rá semmit. Mit kellene csinálnom? Szedjem a csökkentőt? Nagyon sok rosszat hallottam róla. De ez így nem maradhat.... Fogalmam sincs mit csináljak, mikor járok a legjobban. És azt sem tudom, hogy mitől lehet:( Pedig az lenne a legjobb, ha az okát tudnám megszüntetni.
24/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!