Alacsony a koleszterin szintem. Nagy probléma?
Voltam reggel vérvételen, megkaptam az eredményt és nézem hogy egyedül a koleszterinem alacsony. Nemtudom hogy HDL vagy LDL mert ezt olvastam a tudástárban. Ide beírom mit ír ott:
21420 Koleszterin : 2,69 umol/L * Átlagos Szint: 3,00-5,20 Valid
Nemtudom lehet-e bajon tőle esetleg valami betegség miatt van? Lehet röhögni nyugodtan de fogalmam sincsen mi az a koleszterin. (Asszem a vér zsírtartalma de nemtudom mit csinál és mért rossz/jó ha alacsony/maga)
15/F
A vérzsír egészen más.
A koleszterin egy anyag, amire a szervezetnek szüksége van, de maga is képes előállítani. Ha nagy mennyiségben van a vérben, akkor elősegíti az érelmeszesedést, az infarktust.
Ha alacsony abból baj nem lehet, amíg a HDL koleszterin szintje rendben van. (Az a jó koleszterin, ami segít az érfalak "tisztán" tartásában.)
Nekem is alacsony, de nem is eszem zsíros ételeket. Dolgozom (fizikai munka), sportolok, háztartást vezetek, tanulok, és semmi bajom.
Szerintem ez inkább jó, mint baj.
Nem nagy probléma. A koleszterin védő anyagként termelődik, a túl zsíros, nehéz ételek esetén.
Épp ezért indikátor, nem pedig problémákat kiváltó anyag, mint azt sokáig állították.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!