Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A kövérség és az igénytelenség...

A kövérség és az igénytelenség. Miért védekeznek ezzel?

Figyelt kérdés

Nagyon elgondolkoztatott egy jelenség. Amikor egy kövér embert (jelen esetben egy nőt) az a vád éri, hogy igénytelen, akkor ő azzal takarózik, hogy ő nem is igénytelen, hiszen mindig ki van festve a körme, minden két hétben manikűröztet, havonta jár fodrászhoz, kozmetikushoz, szokott sminkelni és naponta kétszer is fürdik stb. Na, már most felvetődött bennem, hogy ez mind szép és jó, de amikor közben a testük meg belülről rohad a sok sz*r kajától, amit magukba tömnek nap mint nap, a hájuk szétterül rajtuk stb. hogy kérhetik ki maguknak az igényességet? Szerintem attól még a testük ugyanúgy igénytelen marad.

Ti mit gondoltok erről? Sok apróságot megcsináltatnak, mert megtehetik, hisz ez inkább csak pénz kérdése, miközben a legnagyobb felülettel, az alakkal meg semmit nem foglalkoznak. Ezt így hogy lehet igényesnek titulálni?

(Itt most a nagy súlyfeleslegre gondolok, nem pár kiló pluszra és nem is a betegségtől meghízottakra.)

2014. okt. 1. 10:30
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Utolsó, azaz 9-es, még annyit megjegyeznék és ez mindenkinek szól, hogy a feldolgozott, sz*r kaját fogyasztó kövérekről beszélek, nem pedig az életmódváltáson átesőknek, a fogyókúrázóknak, hiszen ők már nyilván felismerték a problémát. Azokról beszélek, akik eszik a sok hülye kaját, aminek nincs tápanyagértéke, egészségtelen stb., ami meg is látszik rajtuk jó sok zsír formájában és ennek ellenére szentül hiszik, hogy csak mert eljárnak egy szépségszalonba, már igényesek.
2014. okt. 1. 12:24
 12/17 anonim ***** válasza:
62%

Hát, nehéz kérdés.

Én is alapvetően igénytelennek tartom a kövéreket, mert nagyon érzékeny az orrom és szerintem büdösek. Szegények nem tehetnek róla, de a hurkáik közül tiszta penész szag jön ki a többségnek. Volt egy ilyen kolléganőm (130 kg körül), nem tudtam huzamosan mellette ülni, mert elhánytam magam. :(

De amúgy nekem az a fura, hogy ez a nő nem is zabált. Én nem tudom, szegénykének mi baja volt, de kevesebbet evett mint én, és mégis.

Egyébként, ha jobban belegondolok, akkor attól, hogy fodrászhoz jár, meg sminkel, attól még nekem is igénytelen, de legalábbis gusztustalan kinézetet tükröz a morbidan elhízott kategória.

Részemről, elég megértő ember vagyok, de azért én úgy gondolom, hoyg ha valaki nagyon le akar fogyni, szerintem le tud. Én pl limphoedemás vagyok, 25 évesen, rengeteget kell tennem érte, hogy normálisan nézzek ki. És ez tényleg betegség. Úgy nézek ki, hogy a dekeram xs-es, kint vannak a bordáim, deka zsír, semmi, és a combomtől lefelé egy 90-100 kilós nő lábai köszönnek vissza rám. Iszonyú aránytalan, és rettenetesen elkeserítő. DE! a megoldásom nem az (mint a legtöbb kövérnek, tisztelet a kivételnek), hogy de szar, én beteg vagyok, akkor uccu neki zabálni. Így is 60 kiló vagyok a magam 170 centijéhez, azzala rengetek vízzel/zsírral együtt a lábaimban. Minden nap küzdök, és nem fogom feladni. Csakazért sem! Szóval igen, magamból kiindulva az ennyire kövér emberek igénytelenek!

2014. okt. 2. 09:04
 13/17 anonim ***** válasza:
Van akit megesz az ideg //sovány/ van aki megeszi az ideget. Első nem tud enni, mert gombóccá szűkül a gyomra a másiknak evési rohama van.
2014. okt. 13. 11:18
 14/17 anonim ***** válasza:
Ott van a hízásra való hajlam is. Három lányom közül a középső fele annyi ennivalót nem vett magához, mint a másik kettő, mégis mindig a duci volt . /kicsi kora óta/ Pedig egészségesen táplálkozott. Mindent hasznosít a szervezete. Ha értenétek az asztrológiához, akkor nem csodálkoznátok rajta. Két vizes jegyű ember mindig a túlsúllyal szenved. Rák Jegyű és Halak ascendensű, vagy Halak és Skorpió ascendensű vagy Skorpió és rák ascendensű. Ezek a személyek kivétel nélkül, hacsak nem pajzsmirigy problémával küszködik.
2014. okt. 13. 11:24
 15/17 anonim ***** válasza:

Egy választ sem olvastam el... lehet, hogy írták már.

Nem csak egy kövér ember szervezete lehet belül rohadt. A mai világban akkor az emberek 80%-a igénytelen.

2014. okt. 13. 14:22
 16/17 anonim ***** válasza:

Van aki kövéren érzi jól magát! Ilyen is előfordul.

Van aki depressziós és nem értékeli az egészségét, hogy megszabadítsa a zsírszövetektől.

Van aki gyógyszert szedett és attól hízott el.

Van aki kényelmes és nem szereti strapálni magát.

De elmondható, hogy a többség - akár vékony, akár kövér, akár normális súlycsoportba tartozik -, nem fogyaszt egészséges ételeket (mert nem tudja pontosan melyik az, vagy nem is érdekli) és nem használ egészséges kozmetikumokat (mert a fontos a látszat, vagy nincs tisztába a kozmetikumok mérgező hatásaival).

2014. okt. 20. 15:09
 17/17 anonim ***** válasza:
Szerintem is igénytelenség,hiszen nem foglalkozik a testével,még alap szinten sem.A smink,körömlakk ok,de ez inkább csak a körítés,amivel kompenzálni akar.Az igényességbe bele tartozik,hogy az ember ne zabáljon,mint a disznó,figyeljen oda,hogy ne hízzon el.És itt én sem pár kilóról beszélek,meg arról,aki beteg.Sőt,én is voltam kövér,de tudtam magamért tenni,és lefogytam,szóval nincs kifogás.Persze nem akarom őket bántani,csak ne áltassuk magunkat,mert ez a helyzet.
2014. okt. 21. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!