Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi lehet velem? 13/l

Mi lehet velem? 13/l

Figyelt kérdés
Kb. egy fél éve kezdődött nálam, hogy valamit meg kénne vonnom magamtól. Az étel mellett döntöttem.(csak jelentősen csökkentettem a napi kajámat) Mindenki megijedt a családból ,hogy anorexiás leszek ,meg azt mondták ,hogy rengeteget fogytam. Így hát elvittek egy fél éve orvoshoz és azt mondta nem vagyok anorexiád, de olyasmi ez az egész nálam. Nem számolom a kalóriákat, de megérzem ,ha egy kicsit is többet eszek a kelleténél és ilyenkor rossz lesz a közérzetem. Tudom, hogy nem vagyok kövér,de továbbra is igyekezni szeretnék minél kevesebbet enni(legalábbis semmiképp sem többet ,mint amennyit szoktam). Tudom, hogy viszonylag elfogadható a testsúlyom(166cm, 57kg), de még mindig úgy érzem ,hogy van mit rajtam csinosítani.

2014. szept. 1. 19:31
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha az alakoddal nem vagy elégedett, ne koplalj, legalábbis ne éhezz, hanem inkább sportolj valamit, hogy formásodj!
2014. szept. 1. 19:35
 2/8 anonim ***** válasza:
Vond meg magadtól az édességet.
2014. szept. 1. 19:54
 3/8 anonim válasza:

sportolj! ;)

fuss vagy gyorsgyalogolj 💪

tartok majd neked maganedzest✋ :')

14/l

2014. szept. 1. 19:58
 4/8 anonim ***** válasza:

Ezt a megvonási kényszert nem ártana körbejárni, elég rosszul hangzik... Főleg, hogy az ételt választottad... Nem tudom, mennyit és mit eszel, de gondolom, koplalsz, nos, az nagy baj. Sokmindentől megfoszthatod magad büntetlenül, de az alapvető tápanyagoktól nem.

Még ha normálisan ennél, akkor is gond lenne a kis plusz evés miatti bűntudat. Ezek elég anorexiagyanús jelek, vigyázz!

2014. szept. 1. 20:23
 5/8 anonim ***** válasza:

Ne vond meg magadtól a normális ételt! Sportolj és étkezz egészségesen. Igyál vizet (sokat), ne üdítőket, azokat felejtsd el. Ne egyél szemetet (Meki és a többi undorító társa), se félkész kajákat.

A nasikról mondj le inkább, azok túl cukrosak, túl sósak, egyik sem tesz jót az egészségnek. Az otthon készült házi sütivel nincs gond, de amiket a boltban árulnak...

2014. szept. 1. 20:23
 6/8 anonim ***** válasza:

#5: Azért az otthon készült házi sütik között jó sok "végy 50 deka cukrot és ugyanannyi vajat" stílusú van, ami finoman szólva nem az igazi. OK, bizonyára másmilyenre gondoltál s ezek még mindig jobbak, mintha ugyanez lenne, csak még mindenféle ipari adalékanyaggal feldúsítva s természetesen a profitra és eltarthatóságra optimalizálva...

Saját édességeket én is eszem, az ember szinte olyanra csinálja őket, amilyenre akarja, cukor, sőt különösebb szénhidrát se kell hozzá, van, aki szinte fehérjére épít, vannak érdekes dolgok.

2014. szept. 1. 22:22
 7/8 anonim ***** válasza:

Pedig anorexiás vagy - nem teljesen, de az.

És nem téged kéne pszichológushoz vinni, hanem az egész családodat terápiára, mert valószínű otthon van valami, ami miatt nem eszel (tiltakozás ez-az ellen, ilyesmi).

2014. szept. 3. 14:54
 8/8 anonim válasza:
Ne egyél én is így fogytam kb 4 kilót
2014. szept. 7. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!