A kövérség és az igénytelenség. Miért védekeznek ezzel?
Nagyon elgondolkoztatott egy jelenség. Amikor egy kövér embert (jelen esetben egy nőt) az a vád éri, hogy igénytelen, akkor ő azzal takarózik, hogy ő nem is igénytelen, hiszen mindig ki van festve a körme, minden két hétben manikűröztet, havonta jár fodrászhoz, kozmetikushoz, szokott sminkelni és naponta kétszer is fürdik stb. Na, már most felvetődött bennem, hogy ez mind szép és jó, de amikor közben a testük meg belülről rohad a sok sz*r kajától, amit magukba tömnek nap mint nap, a hájuk szétterül rajtuk stb. hogy kérhetik ki maguknak az igényességet? Szerintem attól még a testük ugyanúgy igénytelen marad.
Ti mit gondoltok erről? Sok apróságot megcsináltatnak, mert megtehetik, hisz ez inkább csak pénz kérdése, miközben a legnagyobb felülettel, az alakkal meg semmit nem foglalkoznak. Ezt így hogy lehet igényesnek titulálni?
(Itt most a nagy súlyfeleslegre gondolok, nem pár kiló pluszra és nem is a betegségtől meghízottakra.)
Szerintem igen lehetnek igényesek. Ha nekik ez így jó akkor neked is el kell fogadnod.
Ennyi erővel aki vékony és nem jár fodrászhoz havonta igénytelen? Nem.
(nem vagyok kövér)
Szerintem az az igénytelen aki kövér létére egész tábla csokit harap az utcán. Láttam ilyet.
Attól hogy valaki kövér, nem biztos hogy nem tesz semmit a fogyás érdekében. Lehet hogy minden nap tornázik, csak még nem sikerült elérnie a kellő eredményt. De majd eléri.
Az az igénytelenség, ha egyáltalán nem figyel oda arra hogy mit eszik, és nem mozog semmit. De ezt ránézésre nem tudod megállapítani, csak ha elmondja.
Szerintem fontos, hogy az ember szeresse magát úgy, ahogy van. Az állandó elégedetlenség sokkal nagyobb galibát csinál, mint 15kg plusz. Meg aztán a túlsúly nem feltétlenül egészségtelen, és a vékonyak is lehetnek betegesek.
Én a normális tartományba esem. Egészségesen élek, tanyasi levegőhöz vagyok szokva, a szüleim gyerekkoromtól kezdve nyomták belém a sok vegyszermentes, kertben termett gyümölcsöt, zöldséget, a Béres cseppet és persze minden nap volt meleg étel az asztalon. A mozgás a háziállatok és a kertben fellelhető fák miatt eleve biztosítva volt, és később is szívesen jártam el edzésekre, és tudatosan étkeztem.
Ehhez képest vérszegény vagyok, több mindenre allergiás, és elég egy napot végig emberek között töltenem a városban, máris ágynak esem, vissza-visszatérő fertőzéseim, gyulladásos betegségeim vannak, és már-már irigykedve nézem a szüleimet, akik mind a ketten 50 év és 100 kiló felett vannak, mégis csak évente egy alkalommal lesznek betegek, amit egy tasak neocitrannal meg lehet oldani.
Az igénytelenség pedig nekem teljesen mást jelent. Mégpedig azt, hogy saját magamhoz képest jól tartom magam, hogy mindig igyekszem magamból a legjobbat kihozni a lehetőségeimhez mértem. Így pl. rendszeresen tisztálkodom, mindig finom illatosan megyek emberek közé, rendezett a ruházatom, és időnként megnézetem a fogsorom, a szemem, vágatok a hajamból.
Egy kövér emberrel kizárólag akkor van bajom, ha egyébként sem törődik magával - mert az ugye rám is hatással van pl. a tömött buszon; vagy ha cukorkaevés közben arról panaszkodik, hogy ő bizony nem tud lefogyni, és nyilván a genetika az oka.
De, simán lehet egy kövér ember is igényes s ehet nagyságrendekkel egészségesebben, mint az átlagember - s lehet, hogy nem is eszik olyan sokat. A múltban lehet, hogy annyit evett, mint az átlag, meghízott évtizedek alatt, mert tényleg nem érdekelte, s most tehet bármit, lassú a változás. Attól még hibás, hacsak nincs valami nagy betegsége, de nem hiszem, hogy a többiek zömének bármi erkölcsi alapja lenne beszólni, hisz valószínűleg semmivel nem figyelnek jobban oda az étkezésükre, egészségükre... Tisztelet a kivételnek.
No azért nem mindegy a kövérség foka. Az ilyen tévébeli amerikai 2-300 kilósokat végképp nem értem, főleg, hogy tömik a gyógyszereket, betegek, szenvednek, de azért fánkot esznek... Az tényleg az igénytelenség magasfoka.
De csak mert valakin van 20 kiló plusz, még szexi is lehet, pedig nekem a karcsú emberek tetszenek, de azért nem tudom nem meglátni, ha egy teltebb nő szép. Telt alat teltet értek, nem rengő hájat, egyeseken valahogy jól oszlik el. Az egészségügyi vetületekhez nem értek, de valószínűleg jobb, ha az ember kissé túlsúlyos és egészséges az életmódja, mintha karcsú és egészségtelen...
Szerintem igen összetett a dolog.
Ja és biztos van, aki szeret kicsit kövér lenni vagy esetleg van rajta egyfajta vakság... A saját szempontjából lehet igényes, de nem látja, miért kéne változtatnia a súlyán.
Ilyen speckó esetek jutnak eszembe, de természetesen nagyon sok esetben igazad van, nem foglalkoznak egy igen fontos dologgal. Csak éppen a megfogalmazás volt olyan, hogy nem éreztem jogosnak a dolgot, túl lenéző és "én bezzeg" hangulata volt, pedig tényleg fogalmad sem lehet, hogy egy kövér egészségesebben él-e, mint Te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!