Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mitől káros, ha valaki el van...

Mitől káros, ha valaki el van hízva?

Figyelt kérdés
Azért káros, mert sok rajta a felesleges zsír vagy az életmód a káros? Gondolok itt arra, hogy ha egy kövér ember elkezd egészségesen élni (nem zabál, hanem csak egészséges kajákat eszik ill. vizet iszik, sok vitamint szed mellette edz),de nem fogy le, akkor is ugyan úgy nagy az esélye pl. a szívbetegségeknek?

2013. aug. 17. 22:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hosszú távon egészséges életmód mellett biztosan fog fogyni.
2013. aug. 17. 22:23
 2/7 A kérdező kommentje:
Azért jutott ez eszembe, mert én is el vagyok sajnos hízva (105kg voltam 165cm-hez). Régebben sikerült leadni diétával 15kg-t, de sajnos csak úgy, ha teljesen megszüntettem a ch. bevitelemet. Persze, így egész nap (enyhén, de akkor is), rosszul voltam. Csak akkor kezdenék bele újra, ha maga az elhízás a gond. Viszont, ha az életmód megváltoztatása elég, akkor nem kínzom magam tovább, ugyanis a kinézetem nem igazán érdekel.
2013. aug. 17. 22:23
 3/7 anonim ***** válasza:
33%
miért nem érdekel a kinézet?
2013. aug. 17. 22:27
 4/7 A kérdező kommentje:
Amiért az atomfizika :D Nem tudom, őszintén szólva. Amennyire vissza tudok emlékezni a gyerek koromra, mindig is kövér voltam (allergiára kaptam valami gyógyszert, annak hatására híztam meg), szóval gondolom már megszoktam. Jobban érdekel az egészség, mint a külsőm.
2013. aug. 17. 22:36
 5/7 anonim ***** válasza:
50%

Férfiaknál az elhízás hatással van a hormonrendszerre, fokozza a tesztoszteron aromatizálását, növekszik az ösztrogén szintje, amitől nőiesebb lesz a kinézet, de ami rosszabb, fokozódhat a csontritkulás veszélye is.

A zsírt el kell látni vérrel, mivel elhalt szövet nem lehet rajtunk, ez a szívnek extra munkát jelent. Az ízületeidnek cipelnie kell a sok extra tömeget, ami nem tesz jót nekik, a gerincnek meg pláne nem. A tüdőd kapacitása csökken, éjszaka a szerveidet nyomja a sok zsír, amitől romlik a vérellátásuk, ez főleg az emésztésre negatív.

Az egészséges kajálásba beletartozik az alacsony ch bevitel, ebből pedig következik a normális testtömeg beállása, szóval az, hogy valaki edzeni jár, egészségesen eszik és nem fogy le, nem létezik.

2013. aug. 18. 01:30
 6/7 showmesthing válasza:
50%
minden rajtad töltött felesleg káros az egészségedre, és az a cél, hogy minél előbb megszabadulj tőle. kemény munka nélkül ez nem fog sikerülni. a zsír lényegében a testben képződött méreganyagokat raktározza el tehát mint mondtam minden plusz kiló az egészségedet veszélyezteti. Szénhidrát nélkül is tökéletesen lehet élni, a szervezetedet rá kell szoktatani. esetleg elkezdhetnél mozogni is hogy felgyorsítsd a folyamatokat. " könyvet tudok ajánlani a Testkonrollt és az OMG-diétát, amelyek te le vannak hasznos tanácsokkal. Azt javaslom, hogy a tejtermékeket zárd ki most az étrendedből.
2013. aug. 18. 08:31
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor ledobok még úgy 20-at :D
2013. aug. 18. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!