Az árt a szervezetnek, ha napi 1500 milligramm c-vitamint veszek be?
Figyelt kérdés
Csak mert már egy jó ideje (kb 1-2 hónapja) ennyit veszek be minden nap. Eddig még nem volt bajom, de nem akarom hogy megterhelje a vesémet vagy valami. Tehát akkor ugye ennyi nem árt még meg? Köszi a válaszokat!2014. szept. 30. 23:08
11/15 anonim 

válasza:

Ha túl sok C vitamint szedsz tönkre megy a veséd, és a szervezetednek amúgy abszolút nincs szüksége ekkor mennyiségre, mert egy nap kb. 80 milligram C vitamint hasznosítasz, a többit kipisiled.
12/15 A kérdező kommentje:
És ez a nagyon sok c-vitamin kb mennyi lenne? 1500 g még azért határeset? Mert tegnap is annyit vettem be egyszerre.
2014. okt. 3. 10:50
13/15 anonim 

válasza:

"1500 g még azért határeset? Mert tegnap is annyit vettem be egyszerre."
Az másfél kiló....
14/15 A kérdező kommentje:
1500 mg . Az még belefér?
2014. okt. 3. 16:02
15/15 anonim 

válasza:

A helyedben én inkább max. 1000 mg-os C-vitamint szednék, hidd el az is elég lesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!