Az árt a szervezetnek, ha napi 1500 milligramm c-vitamint veszek be?
Figyelt kérdés
Csak mert már egy jó ideje (kb 1-2 hónapja) ennyit veszek be minden nap. Eddig még nem volt bajom, de nem akarom hogy megterhelje a vesémet vagy valami. Tehát akkor ugye ennyi nem árt még meg? Köszi a válaszokat!2014. szept. 30. 23:08
1/15 anonim válasza:
1 gramm felett vesekövet okozhat.
3/15 anonim válasza:
Mindezeken túlmenően a bőr pigmentációját is megzavarhatja, világos foltok kialakulásával.
4/15 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy ennyi kell, főleg betegség idején.
Nem lesz bajod. Néha én is 1000 mg-nyit beveszek. Csak oszlasd el napszakokra, ne egyszerre juttasd be.
5/15 A kérdező kommentje:
Pedig mindig egyszerre szoktam. Ráadásul este, amikor nem is annyit járok wc-re, hogy kiürülhessen. De akkor ezentúl napközben veszem be, és lehetőleg külön-külön.
2014. okt. 1. 17:51
6/15 health visitor válasza:
1500 mg a felső határ. Betegség esetén kell annyit, azt leszámítva elég napi 500-1000 mg.
7/15 anonim válasza:
Erről senki sem tud biztosat, a vesekő és a biztonsági határ csak feltételezések.
8/15 A kérdező kommentje:
És ha mondjuk injekcióval kapnám meg mondjuk az 5000 milligrammot, akkor az is árthatna a vesémnek? Mindegy hogy lenyelem vagy hogy közvetlenül a véráramba jut? Illetve ha injekcióval kapnám, akkor nem jutna el hamarabb az egyes részekhez, és nem lenne hatásosabb?
2014. okt. 1. 22:12
9/15 anonim válasza:
Te jó isten. Nem lenne jobb szerintem. Nem lehet akármit csak úgy beinjekciózni. Akkor locsolj magadba kólát vagy bármit. Azért szerintem ez nem így működik. És 5000 mg nagyon sok még ha napszakokra is osztod, már kóros ez a mennyiség, főleg egyszerre. A szervezetednek nem tennél jót vele már... ismered ezt a mondást? "Jóból is megárt a sok!"
10/15 A kérdező kommentje:
Egyszer hallottam, hogy egy biológus naponta 10.000 mg c-vitamint ad be magának (szájon át vagy vénásan, nem tudom), és nem ártott meg neki. Akkor kezdtem el gondolkodni azon, hogy mi van, ha mégsem ár meg a szervezetnek a nagy mennyiségű c-vitamin akkor, ha azt sok vízzel együtt juttatom a szervezetembe (vagy közvetlenül a véráramba), vagy ha hamar kimegy belőlem. Végül is vízben oldódik, tehát nem halmozódna fel. Viszont nagyon sok méreganyagot (szabadgyököt) megkötne.
2014. okt. 2. 20:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!