Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért nem lehet hazavinni az...

Miért nem lehet hazavinni az óvodából az ebédet, ha ki van fizetve és a gyerek lebetegedik, de lemondani csak másnaptól lehet?

Figyelt kérdés

Nem tudom azt elfogadni, hogy kifizetek egy szolgáltatást, amit előre láthatólag nem fogok tudni igénybe venni, de lemondani is csak más naptól tudom.

Illetve nyilván nem azzal van a probléma, hogy nem tudom igénybe venni és csak másnaptól tudom lemondani, hanem azzal, hogy ha egyébként áthidaló megoldással igénybe tudnám venni a már le nem mondható szolgáltatást is, akkor azt miért tagadják meg?

Így gyakorlatilag kifizetek egy olyan szolgáltatást, amit nem vehetek igénybe önhibámon kívül.

Mi az értelme ennek az intézkedésnek, ami kizárja ezt a lehetőséget?

Az óvodában a HACCP-re hivatkoztak, hogy amiatt nem engedélyezik az ebéd hazavitelét és elküldtek, hogy a kormányhivatalnál lehet az asztalt verni.

Ez milyen megoldás már?

Felháborítónak tartom!

2014. szept. 18. 09:58
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Igazad van kérdező! Tök gáz! Majd írj mit irtak!
2014. szept. 24. 22:23
 12/12 A kérdező kommentje:

És íme a ma délutáni válasz a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-bizt. és Állateü Igazgatóságtól:

"Hatóságunkhoz 2014. szeptember 24-én elektronikus úton megküldött megkeresésére a következő

tájékoztatást adom:

Magyarországon a közétkeztetésben kiszolgált ételek élelmiszer-biztonsági előírásait a vendéglátó-

ipari termékek előállításának és forgalomba hozatalának élelmiszerbiztonság; feltételeiről sz616

62/2011 (VI. 30) VM rendelet tartalmazza.

A HACCP dokumentáció a végzett tevékenységre vonatkozó élelmiszer-biztonsági rendszer, melynek

kidolgozása és alkalmazása az élelmiszer higiéniáról szóló 852/2004/EK rendelet alapján a vállalkozó

kötelessége.

A jogszabályok a közétkeztetésben kiszolgált meleg ételek hazaszállításával kapcsolatban nem

rendelkeznek, azt nem tiltják.

A fentiek mellett a keresztszennyeződések elkerülése végett, javaslom az étel elviteléhez használt

edényzet ételkiadás előtti elmosogatását, mely az óvodai konyha fogyasztói (fehér edénymosogató helyiségében kell történjen."

A következő kérdés tehát az, hogy így utólag az elveszített több napi ebéddel mi lesz, kérhetem-e a veszteségem megtérítését, avagy beszámítását, és jogi úton kit kell ezzel megkeresni, mert szerintem nem egyedül vagyunk akiket átvertek akár akaratlanul vagy akarattal is...

2014. szept. 30. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!