Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Lisztérzékeny vagyok. Mit...

Lisztérzékeny vagyok. Mit vigyek enni a suliba?

Figyelt kérdés

Általában bolti kenyérből viszek szendvicset, de nem sok lelkesedéssel szoktam megenni.. ez mellé általában teszek gyümölcsöt vagy csokit.

Mi mást tudnék vinni, amit jóízűen ennék meg?

Ti mit raktok magatoknak/gyerekeiteknek?

Egy másik problémám, hogy több olyan nap is van, amikor huzamosabb ideig óráim vannak ( 6-7-8 óráig). Ezt miként lehetne megoldani?

2014. szept. 7. 15:41
 1/8 anonim ***** válasza:
Vihetsz főtt ételt (ami nem annyira romlandó), olajos magot, rántottát, gyümölcsöt, magkenyeret s bármit, amit máskor eszel.
2014. szept. 7. 20:51
 2/8 anonim ***** válasza:

Én szoktam sütni zabból, aszalt gyümölcsökből kekszet és azt szoktam vinni hozzá joghurtot vagy kefirt.

Gluténmentes kenyeret/zsömlét sütnék bele mehet főtt tojás/sült hús +zöldségek.

Saláták főtt hússal vagy főtt tojással, tormakrémmel töltött sonkatekercs, kaszinó tojás, töltött tojás, stefánia vagdalt csalamádéval, darált hússal töltött cukkini stb

gyümölcsök, diákcsemege, aszalt gyümölcsök,

2014. szept. 7. 21:27
 3/8 anonim válasza:

krémtúrót, gluténmentes abonettet, gyümölcslevet, turmixot, glutén mentes müzliszeletet, banánt, joghurtot, puffasztott rizsszeletet, salátát stb.

Asszem a Sparba meg az Aldiba elég jó glutén mentes cuccok vannak.

Esetleg megprobálhatsz beszélni egy dietetikussal.

2014. szept. 9. 09:03
 4/8 anonim ***** válasza:
facebookon a gluténmentes konyha és lisztérzékeny hétköznapok csoportnak tagja vagy? Ha nem, lépj be gyorsan!
2014. szept. 11. 09:27
 5/8 anonim válasza:

Kedves 2-es válaszadó!

Én úgy tudom,hogy lisztérzékenyeknek nem lehet enni zabot,mert az is glutént tartalmaz. Nincs tőle bajod,hogy eszed?

2014. szept. 23. 21:30
 6/8 anonim válasza:
Egyébként vihetsz magaddal nasikat is,pl.szezámmag-szeletet vagy vannak a Császári csemege termékei,azok nagyon finomak és bárhol kaphatóak. Vannak gluténmentes sütemények-édesek,sósak,de akár magad is süthetsz,ha van hozzá kedved. Ha főtt ételre vágysz,javaslom a rakott krumplit vagy zacskóban sült csirkét friss zöldsalátával,csak a fűszerből nem mindegy,mit teszel rá.
2014. szept. 23. 21:36
 7/8 anonim ***** válasza:
Mi itthon szoktunk sütni kölesből és hajdina lisztből/napraforgó lisztből lepényt, egész ehető. A lisztet kávédarálóval csináljuk.
2014. okt. 22. 13:49
 8/8 anonim válasza:
Házi péksütit is vihetsz magaddal, nekem jó kikapcsolódást jelent kísérletezni a receptekkel. Az egyik fentebb említett facebook-csoportban külön gyűjtemény van reggeli ötletekkel, azok között van használható.
2015. jan. 2. 04:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!