Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A c vitamin rda-ja 80 minigram...

VálaszVálaszoló kérdése:

A c vitamin rda-ja 80 minigramm miküzben a dobozokban tablettánként 500 minigramm van. Ez miért van?

Figyelt kérdés

Csak mert mindegyik ilyen, meg akarnak mérgezni vagy mi a szent sz*r ez??? magyarázza el valaki mert nem értem.

Talán azt akarják hogy rászokjunk?

2014. aug. 29. 23:04
 1/2 anonim ***** válasza:

Sok mindenre rá lehet mondani, hogy méreg, de a C-vitaminra elég nehéz, alapból kiválasztja a test a fölösleget. Egyesek rebesgetik, hogy vesekövet okozhat, de ebben kevesen hisznek, a jótékony hatásaiban inkább.

Hogy mennyi a megfelelő adag, arról fogalmam sincs. Van, aki szerint 1-2 gramm. Van, aki nem szed C-vitamint, mégis megvan.

De hogy az átlagember rengeteg, a C-vitaminnál károsabb dolgot eszik, abban biztos vagyok. Nem igazán van maximális dózisa a vízben oldódó volta mián (=miatt, de egyes régi szép magyar szavak visszahozásáért küzdök, nem hagyhattam ki).

2014. aug. 30. 01:49
 2/2 anonim válasza:

Még annyit tennék hozzá, hogy ami C vitamint nem tud hasznosítani a szervezeted, azt kiválasztja (vagyis kipisiled). Az egyetlen dolog amivel vigyázni kell, hogy ne adagold túl (pl. 3-4000 miLigramm), ugyanis az növelheti a vesekő kockázatát. De hidd el, 500 mg nem árt meg. Vagy ha ez nem tetszik (ez a normál felnőtt adag általában), akkor tudsz venni 60-100 mg-osat is, amit a gyerekeknek ajánlanak. Vagy minden második nap vegyél be, esetleg ha annyira nem hiszel benne, akkor csak akkor, ha beteg vagy.

Ja, és a vitaminra meg nem lehet rászokni, ezeket a szervezet igényli különösebb rászokás nélkül is, hiszen alapvető szükséglet...

2014. szept. 1. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!